Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Класифікація страхування за об'єктами



Об'єкт страху­вання є головним фактором, від якого залежить характер та основні умови договору страхування. Вона передбачає виділення галузей, підга-лузей і видів страхування. Вища ланка - га­лузь; середня - підгалузь; нижча - вид страхування: При цьому всі ланки охоплюють обов'язкову і добровільну форму проведення страху­вання. В основі розподілу страхування на галузі лежать принципові розход­ження у визначенні об'єкта страхування. Відповідно до цього критерію всю сукупність страхових відносин поділяють на 4 галузі: майнове страхування; особисте страхування; страхування відповідальності; страхування підприємницьких ризиків. Для конкретизації страхових інтересів окремих учасників страхуван­ня проводиться виділення з галузей окремих підгалузей і видів страху­вання. Враховуючи все це класифікація страхування за об'єктами має такий вигляд:

Розглянута класифікація покладена в основу розробки всіх видів страхових послуг, що їх пропонують вітчизняні страховики. На її основі будуються організаційна структура страховика, а також вся страхова справа в Україні. Об'єкт страхування є вирішальним чинником, від якого залежить характер договору страхування та його істотні умови -страхова сума, перелік страхових випадків, страхова премія, термін дії договору страхування тощо.





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 1179 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...