Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Страхування здоров'я та особливості його здійснення в Україні



Страхування здоров'я на випадок хвороби передбачає виплату страхової суми (її частини) Застрахованій особі в разі настання захворювання, що визначене страховою програмою. Страхові програми розраховані на працівників з невисоким рівнем заробітної плати, для яких даний вид страхування є дуже важливим засобом соціального захисту. В страхові програми входять хвороби з 12 класів захворювань:

· інфекційні хвороби,

· хвороби нервової системи та органів відчуття,

· хвороби системи кровообігу,

· хвороби органів дихання,

· хвороби органів травлення та інші.

Практика дії договору страхування здоров’я на випадок хвороби.

При захворюванні на хворобу, вказану в договорі страхування здоров’я на випадок хвороби, Застрахована особа звертається до лікувального закладу за отриманням необхідної медичної допомоги. При цьому вона повинна повідомити Страховика про настання страхового випадку будь-яким способом протягом терміну, зазначеного в договорі страхування.

Після закінчення терміну лікування для отримання страхової виплати Страховальнику необхідно надати усі необхідні документи, зазначені у договорі страхування, зокрема, медичну довідку (або довідки) із вказаними прізвищем пацієнта, точним діагнозом, датою звернення за медичною допомогою, тривалістю лікування, яка повинна бути підписана відповідальною особою та завірена печаткою медичного закладу, листок непрацездатності з медичного закладу з відповідним штампом.





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 340 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...