Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Практична частина



Задача 1

Розрахувати суму страхового відшкодування для страхування автомобіля з використанням системи пропорційної відповідальності, якщо вартісна оцінка автомобіля складає W грн., страхова сума за угодою страхування S грн., фактична сума збитків внаслідок аварії Т грн. Вихідні дані для рішення задачі наведені в таблиці 1.

Задача 2

Вартість майна житлового будинку складає W тис. грн. Необхідно обґрунтувати вибір системи страхового забезпечення (пропорційної відповідальності або за першим ризиком), якщо у громадянина є кошти для страхування на суму S грн. і страховий тариф дорівнює Р %. Вихідні дані для рішення задачі наведені в таблиці 2.

Задача 3

В результаті пожежі повністю згоріло виробниче підприємство. Його пер­вісна вартість П тис. грн. Знос на 1 січня звітного року складає Н %. Після пожежі залишились будівельні матеріали на суму Т тис. грн., їх знецінення складає К %. Витрати на рятування будівлі склали С тис. грн. Визначити збиток і суму страхового відшкодування за системою пропорційної відповідальності та першого ризику для виробничого підприємства при настанні страхового випадку, якщо страхова сума за угодою складає Р % від балансової вартості на 1 січня звітного року. Обґрунтувати вибір системи страхового забезпечення. Розробіть пропозиції для страхової компанії щодо покращення страхового забезпечення виробничого підприємства. Вихідні дані для рішення задачі наведені в таблиці 3.

Задача 4

Фермером врожай зернових площею С га застраховано за системою граничного страхового забезпечення, що передбачає відшкодування збитків в розмірі Н % заподіяного збитку. Внаслідок стихійного лиха фактична врожайність зернових склала В ц/га. Визначити збиток страхувальника та суму страхового відшкодування, якщо закупочна ціна на зернові складає Ц грн./ц, середня врожайність за 5 років А ц/га. Вихідні дані для рішення задачі наведені в таблиці 4.

Задача 5

Розглянути умови використання умовної франшизи, якщо страхова сума складає S тис. грн., умовна франшиза становить К %, збитки страхувальника дорівнюють: А, Б, В, Г тис. грн. Вихідні дані для рішення задачі наведені в таблиці 5.

Задача 6

Розглянути умови використання безумовної франшизи, якщо страхова сума складає S тис. грн., умовна франшиза становить К %, збитки страхувальника дорівнюють: А, Б, В, Г тис. грн. Вихідні дані для рішення задачі наведені в таблиці 6.






Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 605 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...