Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Поняття про вирішальний розвиток дій, періоди гасіння пожеж



Періоди гасіння пожежі: поняття про періоди локалізації та ліквідації пожежі, умови локалізації та ліквідації пожежі; характер бойових дій, які виконуються в ці періоди.

Роль першого ствола в успішному гасінні пожежі. Особливості бойових дій при недоліку сил і засобів першого прибулих підрозділів і у випадках, коли їх недостатньо в гарнізоні.

Визначення бойових позицій на пожежі, порядок вибору технічних приладів подачі вогнегасних речовин (водяних та пінних стволів і піногенераторів) та робота з ними. Дії підрозділів після ліквідації пожежі.

Поняття вирішального напрямку бойових дій на пожежі.

Принципи вибори вирішального напрямку.

Спеціальні роботи на пожежі.

Організація зв'язку на пожежі. Висвітлення місця проведення робіт.

Розтин і розбирання конструкцій на пожежі: необхідність, мету, порядок, способи і прийоми здійснення цих дій; залучені сили і засоби, механізми та агрегати, що використовуються при проведенні робіт з розбирання конструкцій; методи розтину конструкцій, в тому числі для ліквідації загрози їх обвалення на пожежі. Вимоги Правил з охорони праці.

Виконання захисних заходів.

Відключення електричних мереж і установок: випадки, умови, порядок і способи відключення, вимоги безпеки.

Боротьба з димом та високою температурою на пожежах: порядок застосування та раціональні схеми використання димососів.

Основи розрахунку сил і засобів для гасіння пожеж.





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 1897 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...