Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Кіраси-боз



Види, комплектність спеціального одягу особового складу Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту та вимоги правил безпеки праці щодо його використання.

Види.

- "Кіраси-БОЗ"

- Бойовий одяг брезентовий

- Бойовий одяг першого рівня

- Захисний одяг пожежного

- Бойовий одяг другого рівня

- Бойовий одяг третього рівня

- Спеціальний одяг рятувальника

Кіраси-БОЗ

Бойова одяг пожежного марки "Кіраса" є надійним захисним костюмом, що складається з куртки, штанів зі спинкою на бретелях і капюшона. Одяг виробляється з термостійких арамідних матеріалів.

Конструкція БОЗ передбачає можливість її використання з пожежно-технічним озброєнням: поясом, дихальним апаратом, засобами зв'язку, іншим екіпіруванням.

Костюм має накладки у вигляді смуг з світло відбиваючим і люмінісцентні покриттям. "Кіраса-БОЗ" випускається двох типів: тип "А" - для начальницького складу, тип "Б" - для рядового складу (тип "А" відрізняється наявністю додаткових світло-відбиваючих смуг на клапані кишені під рацію).

Костюм надійно захищає від шкідливих факторів, що виникають під час гасіння пожеж, ліквідації аварій, від підвищених температур при контакті з відкритим полум'ям і нагрітими поверхнями, від іскор і палаючих частинок, підвищує захищеність пожежних від травм механічного походження, а також від кліматичних впливів (мороз, дощ, вітер і т.д.).

За бажанням замовника костюм комплектується рукавичками спеціальними для пожежного "Кіраса-ПСП"; верх рукавичок також виготовляється з термостійких матеріалів.

Технічні характеристики

Стійкість до впливу відкритого полум'я, с, не менше 15

Теплопровідність при температурі +50... +150 С, Вт / м С, не більше 0.06

Стійкість до впливу температури навколишнього середовища до +300 С, с, не менше 300

Стійкість до контакту з нагрітими до +400 С твердими поверхнями, с, не менше 7

Кисневий індекс,%, не менше 28

Розривне навантаження (для тканини верху):

-По основі, Н, не менше 1000

-По качку, Н, не менше 800

Усадка після намокання і висихання,%, не більше 2.5

Усадка після нагрівання,%, не більше 5

Вага, кг (у залежності від росторазмера) 3.2-4.0





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 973 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...