Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Порядок захисту магістерської роботи



Виконану та оформлену згідно з вимогами магістерську ро­боту студент подає на розгляд науковому керівнику, який пише відгук на неї, де відображує її теоретичний рівень, глибину про­ведених досліджень, доцільність рекомендацій, їх обґрунтованість, відмічає елементи новизни та підготовленість студента до самостійної роботи за фахом.

Магістерська робота разом з відгуком керівника (демонст­раційними таблицями, схемами тощо) за місяць до захисту подається студентом на кафедру для проходження попереднього захисту, тут вирішується питання про допу­щення роботи до захисту. За поданням кафедри декан затверджує зовнішнього рецензента дипломної роботи із числа високок­валіфікованих спеціалістів. На вимогу рецензента студент зобов’язаний подати необхідні пояснення стосовно усіх питань магістерської роботи.

Рецензія на магістерську роботу, підписана рецензентом, подається до роботи не пізніше ніж за 7 днів до захисту. В ній визначаються відповідність змісту роботи обраній темі, повнота вирішення поставлених пи­тань, наявність матеріалів власних спостережень, реальність і практична цінність роз­роблених заходів тощо. Наприкінці рецензії ставиться загальна оцінка роботи – "відмінно", "добре", "задовільно", "незадовільно".

Захист магістерської роботи здійснюється студентом перед Державною екзаме­наційною комісією (ДЕК) на відкритому засіданні. Тези доповіді студент готує заздалегідь. Доповідь по­винна бути тривалою (10-15 хвилин) і змістовною. У доповіді студенту слід розкрити актуальність обраної теми, дати характеристику об’єкта і предмета дослідження та доповісти про отримані результати, основні висновки і пропозиції, які він сформував під час дослідження обраної теми. Під час доповіді необхідно звертати увагу членів комісії на демонстраційний матеріал, коротко пояснюючи його зміст, і на пропозиції, які подані у магістерській роботи.

Після доповіді студент відповідає на питання членів ДЕК та присутніх на захисті. Далі зачитуються відгуки керівника і зовнішнього рецензента. Наприкінці студенту надається слово для відповіді на зауваження керівника і рецензента роботи.

Після закритого засідання Державної екзаменаційної комісії голова ДЕК оголошує результати захисту дипломних робіт, які не підлягають оскарженню. Студенти, які не виконали магістерської роботи у встановлений термін або за результатами захисту одержали незадовільну оцінку, відраховуються з університету з правом повторного захисту дипломної роботи на наступний рік.

РОЗДІЛ ІV.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 628 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...