Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Висновок. Шикування та перешикування застосовують як засоби організації дітей під час ранкової гімнастики, занять з фізичної культури та рухливих ігор



Шикування та перешикування застосовують як засоби організації дітей під час ранкової гімнастики, занять з фізичної культури та рухливих ігор. Вони сприяють формуванню правильної постави, розвитку точності рухів, навичок колективних дій, концентрації уваги.

2.Види стройових вправ. Особливості організації та методика навчання стройових вправ з дітьми дошкільного віку.

Стройові вправи відносяться до гімнастики.

Стройові вправи -спільні дії займаючи в тому чи іншому строю.

Стрій -розміщення займаючи для спільних дій.

До стройових вправ відносяться шикування, перешикування, повороти, розмикання, змикання, пересування. Ці вправи головним чином використовуються для спільного організованого і швидкого розміщення займаючих в фізкультурному залі, на майданчику, перед виконанням фізичних вправ і після їх закінчення.

Вони привчають їх швидко знаходити своє місце в строю, зберігати порядок і узгодженість підвищують емоційний стан і дисциплінують дітей.

Разом з тим вони сприяють формуванню навичок правильної постави, розвитку окоміру, рівноваги, швидкості, спритності, орієнтуванні в природі вихованню дисциплінованості, організованості, підтягнутості.

Діти засвоюють поняття про колони, шеренги, коло, повороти (наліво, направо, кругом), змикання, розмикання. Музичний супровід при виконанні стройових вправ створюють у дітей бадьорий настрій. Для зручності проведення стройових вправ у фізкультурному залі (на майданчику визначаються умовні місця і центр, середина (верхня, нижня, ліва, права), кути (верхній - лівий, правий, нижній - лівий, правий). Ці умовні позначки визначаються по правій межі залу - однією із двох сторін, де група шикується перед початком заняття.

Види стройових вправ: Шикування (в колону, вшеренгу, в коло);

Перешикування (в колону по два, три, чотири, в розтіч, з одного кола в декілька (2-3), із однієї шеренги в 2).

Шикування - це дії дітей для розміщення в тому чи іншому строю. До них відносяться шикування в колону по одному, парами, в одну шеренгу, в коло, в декілька кіл, півколу, врозтіч.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 3655 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...