Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Компресори



На більшості вантажних автомобілів з пневматичним приводом, застосовуються одноступінчаті компресори з рідинним охолодженням від системи охолодження двигуна.

Стиснуте повітря через пластинчасті нагнітальні клапани поступає у ресивери. При досягненні тиску 700….750 кПа, регулятор тиску сполучає нагнітальну магістраль з атмосферою і подача повітря у нагнітальну магістраль припиняється.

При зниженні тиску у пневмосистемі до 620….650 кПа, регулятор перекриває вихід повітря в атмосферу, і компресор знову починає нагнітати повітря у пневмосистему.

Рис. 30. Компрессор автомобіля КАМАЗ-5320:

1-шестірня приводу; 2- ущільнювач; 3- колінчастий вал; 4- підшипники колінчастого вала; 5- шатун; 6- пробка; 7- поршневий палець; 8- поршень;

9- сідло клапана; 10- пластинчатий нагнітальний клапан; 11- регулювальний болт.

Компресор (рис.30) поршневого типу, непрямоточний, двоциліндровий, одноступеневого стиску. Компресор встановлений на передньому кінці торця блока двигуна. Привід компресора шестеренчастий від блока розподільних шестерень. Поршні 8 алюмінієві з плаваючими пальцями та з двома компресійними кільцями. Нижня головка шатуна роз’ємна. Пластинчасті клапани 10 встановлені у головці блока циліндрів. Головка блока кріпиться до картера шпильками. Колінчастий вал компресора встановлений на двох шарикових підшипниках.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 247 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...