Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Запобіжний клапан



Запобіжний клапан забезпечує автоматичне припинення циркуляції масла через масляний радіатор і масляний теплообмінник при зниженні тиску масла в головній масляній магістралі нижче 1 кгс/см2

Клапан встановлений на стінці верхньої половини картера двигуна під бензиновим насосом. При тиску масла в головній масляній магістралі двигуна вище 1 кгс/см2 запобіжний клапан відкривається і частина масла почне циркуляцію через масляний радіатор і масляний теплообмінник.

Запірний кран

Запірний кран 9 (мал. 101) служить для ручного відключення і включення масляного радіатора і масляного теплообмінника.

Корпус запірного крана вкручений в різьбовий канал запобіжного клапана системи змащення. У різьбовий канал корпусу крана вкручується наконечник маслопроводу, що підводить масло до масляного радіатора.

Кран відкривається тягою 11. При установці рукоятки тяги уздовж осі двигуна — кран відкритий, при поперечному положенні рукоятки тяги — кран закритий.

Робота системи змащення

При роботі двигуна масло засмоктується верхньою секцією масляного насоса з картера двигуна через маслоприймач 21 (мал. 101) і нагнітається в головну масляну магістраль 4 двигуна для змазки поверхонь, що труться. Частина масла з головної масляної магістралі поступає у внутрішню порожнину запобіжного клапана 8, дерозділяється на два паралельні потоки: один по маслопроводу прямує для змазки деталей компресора, що труться, 10, інший, відкриваючи запобіжний клапан 8 (при тиску в головній масляній магістралі, що перевищує 1 кгс/см2), через відкритий запірний кран 9 прямуєдо масляного радіатора 7 і масляного теплообмінника 1 дляохолодження. З компресора і масляного теплообмінника масло зливається по трубопроводах в картер двигуна.

Для очищення масло засмоктується з картера нижньою секцією 19 масляного насоса і подається у відцентровий фільтр 13, де очищається і зливається назад в картер двигуна.

Вентиляція картерів двигунів

Вентиляція картера кожного з двигунів відкрита, витяжна. Гази і пари з двигуна відсасуються через витяжну трубу, а свіже повітря поступає через патрубок, який одночасно служить і маслозаливною горловиною. Щоб уникнути попадання пилу в двигун на патрубок встановлений фільтр нерозбірної конструкції з капронового волокна.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 835 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...