Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розподіл БТОТ на групи експлуатації



Машини які знаходяться на озброєнні механізованих і танкових частин і підрозділів, вирішують різні питання. В залежності від призначення і конструктивних особливостей вони підрозділяються на бронетанкове озброєння і бронетанкову техніку (мал. 1).

До бронетанкового озброєння відносяться танки, БМП, БМД, БТР, БРДМ, БРМ.

До бронетанкової техніки відносяться танкові тягачі, броньовані ремонтно-евакуаційні машини (БРЕМ), броньовані машини технічної допомоги (БМТД), рухомі засоби ремонту і обслуговування БТОТ, мотоцикли, а також броньовані базові машини.

В мирний час машини можуть знаходитись на озброєння без поновлень протягом багатьох років. Оскільки всі ці роки підрозділи займаються бойовою підготовкою, то для підтримки постійної бойової готовності і незнижуємого ресурсу всі штатні машини підрозділяються на групи і експлуатуються згідно з встановленими нормами використання.

БТОТ, які знаходяться на озброєнні частин, підрозділяються на групи бойових, учбово-бойових, стройових, учбово-стройових, і транспортних машин.

В групу бойових машин входять танки, БМП, БМД, БРМ, БРДМ, бази цих машин.

До цієї групи відносяться всі командирські машини (командирів рот і вище) і машини управління.

В учбово-бойову групу машин входять машини, які виділяють з бойової групи згідно з положенням про порядок експлуатації БТОТ в мирний час для повсякденної бойової підготовки військ.

В групу стройових машин входять рухомі засоби технічного обслуговування і ремонту БТОТ, танкові тягачі, ТРМ, БРЕМ, МТД і мотоцикли.

В групу учбово-стройових і транспортних машин виділяється частина машин тих самих типів, які використовуються в ремонтних частинах і підрозділах для підготовки спеціалістів, а також для забезпечення експлуатації БТОТ, і мотоцикли.

Крім основних груп експлуатації частина рухомих засобів технічного обслуговування і ремонту для забезпечення учбового процесу в учбових частинах і Вузах може бути виділена до учбової групи.

В групах учбово-бойових і стройових машин утримуються тільки нові або капітально відремонтовані машини, технічно справні, укомплектовані належним обладнання і ЗІП, з встановленим незнижуємим ресурсом до чергового ремонту.

В учбових частинах і з’єднаннях, а також у Вузах призначені для забезпечення учбового процесу машини зараховуються в групи учбово-бойових і учбово-стройових машин.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 1911 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...