Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Луганськ 2009



Міністерство аграрної політики України


Матичак П.П., Співак С.І., Тертична Н.В., Передерієва С.О., Коц О.М.

Методичний посібник

для самостійного вивчення курсу “Гроші та кредит” студентами економічних спеціальностей денної та заочної форм навчання та слухачів післядипломної освіти

Луганський національний

Аграрний університет

Луганськ 2009


УДК 631.16.63

Рецензенти: Войчук Г. І. завідувач кафедри фінансів та кредиту, к.е.н. доцент Харківського державного аграрного університету ім. В.В.Докучаєва.

Автори: Матичак П.П. завідувач кафедри фінансів та кредиту, к.е.н. доцент, Співак С.І. к.е.н. доцент, к.е.н. доцент, Тертична Н.В. асистент, Пєрєдєрієва С.О., асистент Коц О.М.

Методичний посібник по вивченню курсу “Гроші та кредит” для самостійної роботи студентів економічних спеціальностей денної та заочної форми навчання, слухачів післядипломної освіти.

В методичних вказівках викладені основні положення вивчення предмету «Гроші та кредит» згідно програми курсу, пропонуються плани семінарських занятть, тести та практичні завдання для закріплення вивченного матеріалу.

Затверджено на засіданні кафедри фінансів і кредиту протоколом № 2 від 17. 09.09 р.

Затверджено методичною радою економічного факультету протоколом № 2 від

18. 09.09 р.


1. МЕТА І ЗАВДАННЯ КУРСУ

Програму нормативної дисципліни «Гроші та кредит» складено відповідно до місця та значення дисципліни за структурно - логічною схемою, передбаченою освітньо-професійною програмою бакалавра з напряму підготовки 0501 «Економіка і підприємництво». Вона охоплює всі змістовні модулі, визначені анотацією для мінімальної кількості годин, згідно зі стандартом.

Предметом вивчення дисципліни «Гроші та кредит» є система грошово-кредитних відносин у суспільстві та закономірності його розвитку,

Метою курсу є формування наукового розуміння сучасної системи грошово-кредитних відносин, об'єктивних законів, принципів, методів та форм її розвитку та регулювання; набуття навичок щодо застосування понять, категорій, методів та інструментів сучасної грошово-кредитної системи.

Завданням курсу «Гроші та кредит» є створення основи для подальшого успішного опанування основних професійно орієнтованих дисциплін у системі підготовки спеціалістів. Курс передбачає опанування студентами знань щодо закономірностей організації та функціонування грошово-кредитних відносин в умовах сучасного суспільного відтворення, а саме:

• закономірностей грошово-кредитного обігу в умовах ринкового господарства;

• принципів та форм організації сучасної грошово-кредитної системи;

• особливостей вітчизняної та зарубіжних ринкових моделей грошей і кредиту;

• характеристики ринку позичкових капіталів, грошового обігу, банків та банківської діяльності

- В результаті вивчення цього курсу студент повинен вміти:

- вільно орієнтуватися в теоретичних та практичних проблемах грошово-кредитного характеру;

- аналізувати поточну ситуацію на вітчизняному та зарубіжному грошово-кредитному ринку;

- прогнозувати майбутній розвиток грошово-кредитних відносин;

- обирати оптимальні шляхи вирішення конкретних виробничих завдань монетарного характеру тощо.


2. ПРОГРАМА КУРСУ





Дата публикования: 2015-04-09; Прочитано: 295 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.01 с)...