Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ДЗ «Луганський національний університет



Міністерство освіти і науки України

імені Тараса Шевченка»

Методичні вказівки

До практичних (семінарських) занять з дисципліни

«Банківські операції»

напряму підготовки 6.030508 „Фінанси і кредит ”

Інститута економіки та бізнесу

Луганськ 2013

Методичні вказівки до практичних занять з дисципліни «Банківські операції» для студентів напряму підготовки 6.030508 „Фінанси і кредит ”

Інститута економіки та бізнесу

Укл.- Житний П.Є., Коба О.В. – Луганськ, 2013

Приведено необхідні матеріали для виконаня студентами практичних завдань,визначені мета кожного заняття, структура семінарських і практичних занять, питання для обговорення, практичні завдання та список рекомендованої літератури.

Укладачі П.Є.Житний, д.е.н. проф.

О.В. Коба асистент

Луганськ 2013


Мета і завдання дисципліни "Банківські операції"

Дисципліна "Банківські операції", що включена до навчального плану підготовки економістів, має за мету теоретичне та практичне ознайомлення студентів з методикою здійснення банківських операцій.

При вивчені зазначеної дисципліни студенти повинні отримати чітке уявлення про структуру і порядок здійснення банками операцій, вміти узагальнювати результати проведення банківських операцій і визначити їх рентабельність.

Головна мета викладання курсу "Банківські операції" - допомогти студентам здобути знання з банківської справи і сформувати вміння використовувати ці знання при виконанні банківських операцій, пов'язаних з кредитуванням, розрахунками, фінансуванням інвестицій, та надання своїм клієнтам інших послуг.

Основне завдання курсу "Банківські операції" - довести до студентів зміст банківських операцій і навчити їх, користуючись отриманою інформацією, самостійно вирішувати питання організації роботи з основних напрямків банківської діяльності.

Вивчаючи дисципліну "Банківські операції”, студенти повинні ознайомитись із нормативно - правовими актами, що регламентують банківську діяльність в Україні. Література, яка рекомендована кафедрою банківської справи для користування при вивченні дисципліни, наведена в кінці методичних вказівок.

При вивченні курсу "Банківські операції" студент повинен:

ЗНАТИ

- законодавчу базу, що регламентує діяльність банків;

- основні характерні риси сучасної банківської системи України;

- економічний зміст та механізм здійснення окремих банківських операцій та послуг;

УМІТИ

- визначати розмір наявних банківських ресурсів і потребу їх в подальшому;

- складати прогнозний розрахунок касових оборотів банку;

- визначати кредитоспроможність позичальників банку;

- оформляти банківські документи;

- давати оцінку ліквідності та платоспроможності банку.





Дата публикования: 2015-04-09; Прочитано: 194 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...