Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Мета рекламної кампанії та вибір цільової аудиторії



Вступ

Реклама як найважливіша складова частина маркетингової діяльності є своєрідним інформаційним виходом на потенційних споживачів, клієнтів або ділових партнерів, що в умовах несформованого ринку і конкуренції вельми актуально.

Більшої актуальності набули завдання просування своїх проектів, формування репутації, залучення джерел фінансування.

У сфері бізнесу реклама створює нові ринки і оживляє старі, забезпечує їх стійкість. Наприклад, у нашій країні з її допомогою різко зросли операції з нерухомістю, акціями інвестиційних фондів.

При правильній організації реклама дуже ефективна і сприяє досягненню цілей підприємства. Але для того, щоб реклама працювала, потрібно розробити стратегію рекламної кампанії. Велика частина підприємців використовують одиничні рекламні акції. Нерідко вони чекають негайних позитивних результатів. Такий підхід важко назвати рекламою в сучасному розумінні слова, і він навряд чи може принести очікувані результати.

Правильно спланована рекламна кампанія дозволяє мінімізувати ризики, пов'язані з непорозумінням споживача, і підвищити ефективність реклами, тобто розробка рекламної кампанії допомагає фірмі успішно справлятися з проблемами і дозволяє успішніше конкурувати з іншими підприємствами.

Актуальність обраної теми полягає в тому, що умовах сучасного економічного ринку з жорсткою конкуренцією підприємств важливим напрямком є забезпечення ефективної рекламної діяльності через впровадження найбільш оптимальної рекламної кампанії.

З цих позицій роль проведення рекламних кампаній постійно зростає. Підприємства самостійно формують свій прибуток, знаходяться на повній самоокупності. Тому для того щоб завоювати і утримати свою частку ринку, а надалі постійно її розширювати, необхідно в певні періоди проводити рекламні кампанії.

Об’єктом даної роботи є бренд ФЦ «Барса».

Предметом є інструменти і методики створення рекламної кампанії.

Метою даної роботи є створення рекламної компанії для ФЦ «Барса».

Для досягнення цієї мети, необхідно вирішити такі завдання:

- Запропонувати рекламні інструменти;

- Визначити цільову аудиторію;

- Визначити тактику реклами;

- Розробити бюджет рекламної кампанії;

- Оцінити ефективність рекламної кампанії.


1. Загальна інформація про об’єкт рекламної кампанії ФЦ «Барса»

Регіон реалізує єдиний в Україні унікальний соціальний проект розвитку дитячо-юнацького футболу, в рамках якого побудований футбольний центр «Барса», який за короткий час став відомим не тільки в нашій країні, а й за її межами. Успішний досвід роботи футбольного центру реалізується в рамках програми розвитку дитячо-юнацького футболу по всій області. Саме цей центр може стати візитною карткою м. Суми.

Створення інформаційного фону заходу, який підтримує ідею здорового способу життя, створить позитивний імідж місту.

Футбольний центр «Барса» - Сумський обласний дитячо-юнацький футбольний центр, який створено 15 жовтня 2012 в рамках Програми розвитку футболу в Сумській області.

Футбольний центр розрахований на навчання до 1000 дітей у віці від 6 до 17 років. Діти області безкоштовно можуть займатися футболом у професійних тренерів на якісних полях. З жовтня 2013 футбольний центр реалізував програму з безкоштовного навчання футбольних тренерів Сумської області з видачею дипломів категорії «С» [1].

Футбольний центр «Барса» має філії в районних центрах та містах Сумської області:місто Шостка (стадіон «Піонер»), місто Білопілля (стадіон ім. Юрія Білонога), місто Конотоп (ДЮСШ ім. М. Маміашвілі), смт Липова Долина, смт Недригайлів.

До кінця 2014 року на базі футбольного центру планується закінчення будівництва футбольної академії.

Перевагою даного центру є те, що він співпрацює зі світовими футбольними клубами, такими як «Барселона» (Іспанія), «Брюгге» Бельгія), «Динамо» (Київ), «Металіст» (Харків), «Челсі» (Англія), «ЦСКА» (Москва) і «Шахтар» (Донецьк).

Інфраструктура центру включає одне велике футбольне поле і три поля меншого розміру, спортзал, фітнес-зал, адміністративні приміщення і музей (рис. 1.1).

Рис. 1.1 - Інфраструктура ФЦ «Барса»

Спортивні досягнення вихованців ФЦ «Барса»

У 2012 році учні Сумської ЗОШ № 18, а тепер вихованці «Барси», перемогли, зайнявши 1 місце в шкільному Євро-2012, в Національному кубку шкільного футболу, в якому взяли участь більше 10 000 команд. У 2013 році спортивні досягнення були ще більш значущими (табл. 1.1).

Не тільки чоловічі команди сумського ФЦ «Барса» набувають популярності. Футболістки також заявляють про свої здібності і роблять це на міжнародному рівні. Вони взяли участь у турнірі FRAGARIA CUP, який пройшов у Словаччині. Жіноча команда ФЦ «Барса» змогла увійти до десятки кращих, що показує високий рівень її підготовки і прагнення до перемоги. Вони змогли прославити футбольний центр, який останнім часом набуває все більшої популярність за кордоном. Наприклад, не так давно ним зацікавилися відомі спортсмени з Італії та Аргентини.

Таблиця 1.1 – Спортивні досягнення вихованців ФЦ «Барси» за 2013 рік

Сезон 2012-2013 Чемпіонат України ДЮФЛ, U-15 1 місце
  2013 Чемпіонат Сумської області ДЮФЛ, U-15 2 місце
  2013 Турнір «Шкіряний м'яч» (зональні змагання) U-11, U-13 1 місце
  2013 Турнір «Шкіряний м'яч» (фінальні змагання) U-11 2 місце, U-13 1 місце
  2013 Турнір з футболу в Німеччині, U-10 1 місце
  2013 Турнір з футболу в Польщі (Варшава), U-13 4 місце
  2013 Турнір з футболу в Польщі (Варшава), U-13 4 місце
  2013 Турнір з футболу в Болгарії «Морські зірки», U-16, U-12 1 місце

На Сумщині немає жодного футбольного клубу з елітного дивізіону. Місцевий ПФК «Суми» виступає у першій лізі, а вивести його в Прем'єр-Лігу зможе місцева молодь, тому вирішено зробити ставку на своїх вихованців.

Мета рекламної кампанії та вибір цільової аудиторії

Для того, щоб визначити мету рекламної кампанії проаналізуємо наявну ситуацію.Для цього було проведено маркетингове дослідження, з а результатами якого було виявлено, що у м. Суми дитячо-юнацький футбол знаходиться на рівні дворового футболу; основні асоціації пов’язані з цим видом спорту: здоровий образ життя, розвиток, позитивні емоції, дитинство, м’яч, Барса, активність, турнір; про ФЦ «Барса» знає переважна більшість сумчан, але деяка частина не згодна з його назвою; даний ФЦ може стати спортивним атрибутом м. Суми, але для цього потрібні значні спортивні досягнення юних сумських футболістів.

В цілому можна виділити цілі рекламної кампанії довгострокові і короткострокові. Стратегічною метою є формування іміджу м. Суми як міста розвитку дитячо-юнацького футболу та, як наслідок, поліпшення життя мешканців м. Суми. Середньостроковою ціллю є: формування бренду ФЦ «Барса». Короткострокові цілі: залучення дітей та підлітків до футболу, підвищення рівня їх спортивної майстерності та підвищення емоційного зв’язку мешканців міста з ФЦ «Барса».

Цільовою аудиторією рекламної кампанії ємешканці м. Суми у віці від 15 років і вище. При чому у зв’язку з різним рівнем зацікавленості спортом до цільової аудиторії відносяться жінки лише у віці від 15 до 35 років (молодь та батьки дітей, що займаються дитячо-юнацьким футболом), а чоловіки від 15 і старше.

Цільовою аудиторією також є вболівальники та туристи. Для цієї категорії людей головними атрибутами при формуванні думки про місто, в якому проходить той чи інший спортивний захід, будуть наступні аспекти:

а) розвинена інфраструктура;

б) відгуки спортсменів;

в) гостинність;

г) безпека;

д) сервіс;

е) дозвілля;

ж) відомість / популярність та доступність (загальна ціна поїздки, труднощі або їх відсутність при отриманні візи та інші організаційні моменти).





Дата публикования: 2015-04-09; Прочитано: 1431 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...