Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Ляшко Олег Валерійович



український політик, народний депутат України, журналіст. Лідер Радикальної партії Олега Ляшка.

Заробітна плата: 17 400 грн

Дохід за 2011 рік: не задекларував

Власність станом на 2011 рік: не задекларував

Заробітна плата: 17 400 грн

Дохід за 2012 рік: не задекларував

Власність станом на 2012: земельною ділянкою в1, 26 га, квартирами площадью95, 5 кв. м. і367, 2 кв. м. (на сімейний дитячий будинок). гараж (127,5 кв. м.) і 3 автомобілі (Тойота Прадо2004 р.в., Мерседес Бенц S2006 р.в., Ленд Ровер Рендж Ровер2008 р.в.).

Законотворча діяльність: законотворча діяльність\Законотворча діяльність 5.docx

Промови: Промови\dep_vistup (2).rtf

Скандали: У 1994-му його заарештували і в тому ж році судили за кількома статтями КК України — в тому числі, за розкрадання державного та колективного майна у великих розмірах, самовільне присвоєння влади і т. д. Вирок — шість років з конфіскацією майна. Через рік був звільнений за амністією, а в 1998-му судимість було достроково погашено.

У 2001 році О. Ляшко був засуджений умовно вже за професійну діяльність. Кілька його матеріалів кінця 1990-х про колишнього в. о. віце-прем'єра Василя Дурдинцявітчизняна Феміда визнала наклепом. А в серпні Європейський суд з прав людини в Страсбурзі у справі «Ляшко проти України» віддав перевагу першому, визнавши ущемлення права журналіста на свободу слова. Власне, і в політику Ляшко потрапив, позиціонуючи себе журналістом-розслідувачем, борцем за свободу слова й проти корупції та свавілля чиновників.

У розпал «коаліціади-2006», будучи вже нардепом, Олег Ляшко заявив про те, що хтось передав йому можливі докази про дачу хабара у розмірі 300 млн. доларів лідеру Соцпартії Олександру Морозу за входження СПУ в коаліцію з Партією регіонів. Пізніше суд за позовом спікера парламенту визнав розповсюджені «бютівцем» відомості недостовірними і зобов'язав їх спростувати. У жовтні 2006 року Печерський суд зобов'язав Олега Ляшка публічно вибачитись перед першим віце-прем'єр міністром Андрієм Клюєвим за розповсюдження недостовірної інформації про підкуп народних депутатів.

У вересні 2012 року Олег Ляшко подав до суду на інтернет-видання IPress.ua — за поширення «недостовірних та наклепних відомостей». Йшлося проперепублікацію iPress.ua у рубриці «Блогосфера» запису політтехнолога Сергія Гайдая на сторінці останнього у соціальній мережі Facebook. Зокрема, Радикальна партія Олега Ляшка у записі політтехнолога характеризується як «дорога політтехнологічна зброя, а фінансування цього проекту відбувається за згодою влади». Сам Гайдай на своїй сторінці у Facebook заявив, що Олег Ляшко обматюкав його за цей запис.

7 вересня у студії програми Савіка Шустер, Олег Ляшко назвав регіоналку Інну Богословську «чорноротою відьмою» та «брехухою», після чого Богословська подала на Ляшка до суду.

Судимості: відсутня

Переходи по фракціях: відсутні

Голосування: Голосування\dep_golos (3).rtf





Дата публикования: 2015-04-09; Прочитано: 182 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...