Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Приклад виконання завдання. До складання балансу на 30 червня сальдо резерву сумнівних боргів становить 12,5 тис



Дані для виконання:

До складання балансу на 30 червня сальдо резерву сумнівних боргів становить 12,5 тис. грн.

Сальдо дебіторської заборгованості на кінець червня становить: 1 група – 450 тис. грн., 2 група – 130 тис.грн., 3 група – 45 тис. грн.

Розрахунок резерву сумнівних боргів здійснюється на підприємстві методом класифікації дебіторської заборгованості. Для визначення коефіцієнту сумнівності на 30 червня підприємство для спостереження обрало період за перше півріччя.

У підприємства в обліку відображено наступні показники:

Таблиця 10

Місяць Фактично списана безнадійна дебіторська заборгованість, тис. грн. Сальдо дебіторської заборгованості на кінець попереднього місяця, тис. грн.
1 група 2 група 3 група 1 група 2 група 3група
Січень          
Лютий      
Березень            
Квітень      
Травень            
Червень          

Необхідно: здійснити розрахунок та відобразити в обліку нарахування резерву сумнівних боргів на 30 червня, а також списання безнадійної дебіторської заборгованості за червень.

У відповідності до П(С)БО №10 «Дебіторська заборгованість» ст.8 за методом застосування коефіцієнта сумнівності величина резерву сумнівних боргів розраховується множенням суми залишку дебіторської заборгованості на початок періоду на коефіцієнт сумнівності.





Дата публикования: 2015-04-08; Прочитано: 275 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...