Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Використання звукових можливостей IBM PC



Мета роботи: вивчити способи генерації звука, навчитися використовувати звукові можливості IBM-сумісних ПЕОМ та практично реалізувати запропоновані способи генерації звука.

2.1 Короткі теоретичні відомості

Стандартні члени сімейства РС можуть, використовуючи таймер, що програмується, та вбудований у комп’ютер динамік, створювати найпростіші звуки. Звук - це просто регулярні пульсації чи вібрації тиску повітря. Динамік в комп’ютерах IBM PC вібрує за рахунок електричних імпульсів, що надсилає йому комп’ютер. Через те, що комп’ютери мають справу з двійковими числами, то й створюють вони або високу, або низьку напругу. При кожному переході напруги з одного стану в іншій мембрана динаміка або виштовхується, або втягується.

Звук через динамік ми можемо генерувати двома способами. При одному способі можна записати програму, яка буде змінюючи стан двох розрядів динаміка в периферійному інтерфейсі, що програмується (РРІ), включати та виключати динамік. При іншому способі для створення коливань в динаміку заданої частоти використовується вмонтований в РС таймер, що програмується. Другий спосіб має більше розповсюдження, за двох причин:

- так як частотою звука керує таймер, а не програма, ЦПП комп’ютера в цей час вільний;

- робота таймера не залежить від робочої швидкості ЦПП.





Дата публикования: 2015-04-06; Прочитано: 255 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...