Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вартість варрантів



Причини випуску облігацій з варрантом на придбання акцій є здебільшого тими самими, що й при випуску конвертованих облігацій. Ціна (або премія) варранту – це величина, яка залежить від прогнозу курсової вартості (базового активу). Премія буде тим вищою, чим довший термін дії варанту та чим більший розмах варіації (рівень коливання) очікуваного курсу акцій протягом цього періоду.

Вартість варранту виводиться просто – це різниця між ціною звичайної акції і встановленою ціною на акції, помножена на кількість акцій, на які обмінюється один варрант. Такий результат називається теоретичною ціною варранту.

Наприклад, якщо компанія визначає для варранту ціну акцій $60, а поточна ціна акцій $65 і варант обмінюють на дві акції, то теоретична ціна варранту (ТЦВ) = 2 х ($65 - $60) = $10.

ТЦВ – це найнижча ціна, за якою він може продаватися. Якщо ринкова ціна варранту впаде нижче теоретичної, то арбітражні дилери скупляють їх, реалізують право варранту і продадуть акції. Варранти мають більш високий леверидж, ніж звичайні акції, з якими вони пов’язані. Зміна ціни акції на певний відсоток приведе до зміни ціни варранту на більший відсоток.

Наприклад, якщо ціна акції підніметься до $70, то ТВЦ = 2 х ($70 - $60) = $20.

Ціна, або премія, виплачується відразу при купівлі варранту, самі ж цінні папери оплачуються безпосередньо при їх одержанні. Від купівлі цінних паперів можна відмовитися, але при цьому премія платнику не повертається. Випуск варрантів реєструється ДКЦПФР.





Дата публикования: 2015-04-08; Прочитано: 418 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...