Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Правові форми фінансової діяльності



Правову основу публічної фінансової діяльності держави становлять фінансово-правові акти, які є частиною національного законодавства. Їх можна поділити на такі групи:

1) нормативно-правові фінансові акти – офіційні письмові документи, прийняті чи видані уповноваженим на це суб’єктами нормотворення у визначеній законодавством формі та за встановленою процедурою, які спрямовані на регулювання суспільних відносин у сфері фінансової діяльності та містять нормативні приписи (можна класифікувати: за органами, що видають: закони та підзаконні н.п.а.; за сферою дії: загальнообовязкові, спеціальні, локальні; за часом дії: визначено-строкові та невизначено-строкові; за характером волевиявлення: акти встановлення, зміни та скасування норм права та ін..)

2) фінансово-планові акти – акти, які приймають в процесі фін діяльності держави чи органів місцевого самоврядування (містять конкретні завдання в галузі фінансів на певний період, тобто є планами створення фондів, використання коштів. Наприклад, кошториси доходів і видатків бюджетних установ, кошторис НБУ).

3) індивідуальні фінансові акти - державно-владні приписи з окремих питань фінансової д-ті, адресовані певним суб’єктам і призначені для вирішення конкретних юридичних справ, засвідчення певних юридичних фактів (наприклад, податкове повідомлення, податкова вимога).





Дата публикования: 2015-04-08; Прочитано: 311 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...