Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Оформлення маршрутної документації на проведення туристичних походів та експедицій



5.1. Документом на проведення походів І - V к. с. та не категорійних походів, які включають елементи походів II - V к. с., є маршрутна книжка встановленого зразка. Документом на проведення не категорійних походів є маршрутний лист встановленого зразка.

5.2. Маршрутні книжки, маршрутні листи (для подорожей тривалістю більше чотирьох днів) та довідки про залік здійснених походів видаються туристськими МКК освіти, діяльність яких регламентується спеціальним Положенням.

Маршрутні листи для здійснення не категорійних походів терміном до чотирьох днів видаються організаціями, які проводять подорож.

5.3. Документи на похід (маршрутна книжка та її копія, довідки про досвід учасників та керівника, картографічний матеріал та інші документи, необхідні для розглядання маршруту) подаються в МКК освіти з відповідними повноваженнями не пізніше ніж: 1 - 3 ст. с., І к. с. - за 15 діб до початку походу; І - III к. с. - за 30 діб; IV - V - за 45 діб.

5.4. Якщо МКК освіти району, міста, області не мають відповідних повноважень, документи з попереднім висновком МКК освіти (районної, міської, обласної), надсилаються до тієї МКК. що має відповідні повноваження (в обласну, центральну); І к. с. - за ЗО діб; І - III к. с. - за 45 діб; IV - V к. с. - за три місяці.

5.5. При позитивному рішенні МКК про можливість здійснення групою заявленого походу маршрутна книжка та бланк повідомлення у КРС завіряються підписом голови (заступника) МКК і штампом МКК. При необхідності в маршрутну книжку вносяться особливі вказівки і рекомендації групі, місце реєстрації групи перед виходом на маршрут у відповідній контрольно-рятувальній службі або загоні.

Документи з рішенням МКК надсилаються в організацію, яка проводить подорож.

5.6. Всі вказівки та рекомендації МКК, занесені в маршрутну книжку, є обов'язковими для виконання.

Керівник групи та адміністрація, яка проводить похід, не мають права без відома МКК вносити зміни в маршрутні документи.

5.7. Особи, які порушили вимоги цих Правил, несуть відповідальність, встановлену діючим законодавством і пунктом 4.2 даних Правил. Крім того, за порушення Правил туристсько-спортивного союзу, федерації туризму за поданням організації, що проводить похід, можуть застосувати до порушників такі заходи, як:

- не зарахування участі (керівництва) в поході;

- часткова або повна дискваліфікація - позбавлення спортивних розрядів і звань;

- заборона участі керівництва в походах відповідної категорії складності на відповідний термін;

- скасування заліку всіх або певної кількості раніше здійснених походів.


НАВЧАЛЬНЕ ВИДАННЯ

Методичні вказівки та нормативні положення правил безпекипід час занять з фізичного виховання й спорту (для науково-педагогічних працівників Академії, викладачів технікумів і ліцею, викладачів-тренерів, посадових осіб спортивних споруд, аспірантів і студентів усіх спеціальностей).

Укладачі: Валерій Михайлович Клочко,

Дмитро Олександрович Безкоровайний,

Ірина Миколаївна Звягінцева

Відповідальний за випуск Д. О. Безкоровайний

Редактор: М.З. Аляб’єв

Коректор: З.І. Зайцева

План 2004, поз. 485

__________________________________________________________________

Підп. до друку 6.10.04 Формат 60х84. 1/16 Папір офісний

Друк на різографі Обл. - вид. арк. 2,3 Ум.-друк. арк.

Тираж 50 прим. Зам. № ____ Ціна договірна

__________________________________________________________________

61002, Харків, ХНАМГ, вул. Революції, 12

__________________________________________________________________

Сектор оперативної поліграфії при ІОЦ ХНАМГ

61002, Харків, вул. Революції, 12





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 410 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...