Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ТЕМА 4. Облік амортизації необоротних активів підприємства



План

Вступ

Розділ 1. Сутність амортизації необоротних активів, значення і завдання її обліку

Розділ 2. Облік амортизації необоротних активів на підприємстві

2.1 Характеристика господарської діяльності підприємства

2.2 Методи, порядок нарахування і облік амортизації основних засобів та інших необоротних матеріальних активів

2.3 Синтетичний і аналітичний облік нарахування амортизації нематеріальних активів

2.4 Відображення амортизації необоротних активів у фінансовій звітності

Розділ 3. Напрями вдосконаленняобліку амортизації необоротних
активів підприємства

Висновки

У вступі необхідно розкрити значення амортизації необоротних активів у діяльності підприємства. Навести прізвища авторів, які досліджували вказану проблематику. Вказати мету та завдання, визначити об’єкт і суб’єкт, методи та інформаційну базу дослідження.

У першому розділі порівняти визначення амортизації за П(С)БО 7 «Основні засоби», П(С)БО 8 «Нематеріальні активи» і за Податковим кодексом, порядок її включення до витрат підприємства. Розкрити завдання обліку амортизації необоротних активів.

У другому розділі визначити особливості господарської діяльності підприємства, описати структуру бухгалтерії, Наказ про облікову політику підприємства та форму бухгалтерського обліку.

Сутність методів нарахування амортизації за положеннями (стандартами) обліку на підприємстіві. Розкрити методику синтетичного обліку амортизації основних засобів та інших необоротних матеріальних активів. Описати аналітичний облік амортизації основних засобів (на прикладі підприємства, яке обране для дослідження) і прикласти реєстри аналітичного і синтетичного обліку.

Форми фінансової звітності та в яких статтях відображається інформація про амортизацію необоротних активів.

У третьому розділі розкрити проблеми обліку амортизації необоротних активів, технічні, методичні та організаційні напрями його вдосконалення на підприємствах України.

У висновках узагальнити результати дослідження обліку амортизації необоротних активів і вказати напрями його удосконалення.

У додатки включити: витяг зі статуту підприємства; Наказ про облікову політику підприємства; первинні документи зобліку амортизації необоротних активів підприємства; облікові реєстри за основними рахунками теми; витяг з Головної книги; фінансову звітність.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 467 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...