Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Нормаль



Snap to Perpendicular — прив'язка до крапки об'єкта, що лежить на нормалі до іншого об'єкта або до його уявлюваного продовження. Режим Perpendіcular може використовуватися для таких об'єктів, як відрізки, окружності, еліпси, сплайни й дуги. Якщо режим прив'язки Perpendіcular застосовується для вказівки першої крапки відрізка або окружності, відбувається побудова відрізка або окружності, перпендикулярних обраному об'єкту. Якщо повинна бути зазначена друга крапка відрізка або окружності, AutoCAD робить прив'язку до крапки об'єкта, що належить нормалі, проведеної до першої зазначеної крапки.

Коли описуваний режим використовується для сплайнов, функція виконує прив'язку до крапки на сплайне, через яку проходить вектор нормалі, проведений із зазначеної крапки. Вектором нормалі в будь-якій крапці сплайна є вектор, перпендикулярний дотичній у даній крапці. Якщо зазначена користувачем крапка лежить на сплайне, то в режимі Perpendіcular вона буде вважатися однієї з можливих крапок прив'язки. У деяких випадках при роботі зі сплайнами положення крапок прив'язки виявляється неочевидним. Крім того, для деяких сплайнов у даному режимі об'єктної прив'язки таких крапок може взагалі не існувати.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 243 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...