Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Структура роботи



Вказується структура роботи, наприклад: «Робота складається зі вступу, трьох розділів з висновками до кожного, висновків до всієї роботи, списків використаних джерел, двох додатків та резюме». Тут також можна дуже стисло навести основний зміст згаданих структурних елементів роботи.

3.4.1.10. Публікації

Вказується кількість опублікованих одноособових (або у співавторстві) наукових праць, в яких відображені основні наукові результати дослідження.

3.4.2. Розділи наукового дослідження

Розділи дисертації, як правило, містять у себе підрозділи (нумерація складається з двох чисел, відокремлених крапкою), пункти (нумерація – з трьох чисел), підпункти (нумерація – з чотирьох чисел).

У кінці кожного розділу формулюються Висновки до розділу, які друкуються як складова частина розділу (не з нової сторінки) звичайним жирним шрифтом по центру сторінки із відповідними інтервалами до і після слів Висновки до розділу.

РОЗДІЛ 1 має загалом теоретичне спрямування. Стисло, критично висвітлюючи наукові роботи попередників, автор дослідження окреслює основні етапи розвитку наукової думки за обраною проблемою. Стисло, критично та із відповідними посиланнями (цифрові посилання оформлюються у квадратних дужках) висвітлюючи роботи попередників, автор повинен вирізнити ті питання, що залишились невирішеними і, отже, визначити своє місце у розв’язанні проблеми (завдання) та сформулювати основні теоретичні засади подальшого дослідження, дати визначення основних понять та категорій проблеми, що розглядається та визначити основні наукові терміни та поняття, що використовуються у роботі. Загальний обсяг огляду наукової літератури не повинен перевищувати 20% обсягу основної частини роботи.

РОЗДІЛ 1 може завершуватися описом методики дослідження, якщо тема дослідження не передбачає опис методики в окремому розділі (див. Додаток Д).

РОЗДІЛ 2 та наступні розділи, якщо вони передбачені структурою роботи, мають більш практичний характер, де на прикладах, зібраних автором з джерел оригінального ілюстративного матеріалу вирішуються конкретні задачі роботи та доказуються теоретичні положення, що були окреслені у Розділі 1. Тут описується хід дослідження, умови та основні етапи експериментів з вичерпною повнотою викладаються результати власних досліджень автора, як вони були одержані, та в чому полягає їх новизна. Здобувач повинен дати оцінку повноти вирішення поставлених задач, оцінку достовірності одержаних результатів та порівняти одержані результати з аналогічними результатами вітчизняних і зарубіжних дослідників, користуючись системою посилань на використані джерела.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 467 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...