Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Захист курсової роботи



Підготовлена до захисту курсова робота має бути відрецензована керівником не пізніше, ніж за два тижні до захисту курсової роботи. В рецензії керівник дає їй стислу характеристику, оцінює загальнотеоретичний рівень, глибину проведених досліджень, послідовність викладення матеріалу, відповідність оформлення роботи вимогам Методичних рекомендацій, розкриває її недоліки й можливі шляхи їх усунення.

Один примірник рецензії видається перед захистом курсової роботи студенту, а другий зберігається на кафедрі. До захисту курсової роботи студент допускається після оформлення роботи відповідно до встановлених вимог й одержання позитивної рецензії керівника курсової роботи.

Захист курсових робіт відбувається згідно з планом навчального процесу та розкладом захисту студентами курсових робіт перед комісією у складі двох-трьох викладачів кафедри за участю керівника курсового роботи.

Захист курсової роботи починається з представлення студента і теми його роботи. Потім слово надається студентові, який протягом 10–15 хвилин розкриває суть роботи, обґрунтовуючи тему її й теоретичні висновки.

У доповіді необхідно:

· назвати тему курсової роботи, показати її актуальність і значущість;

· сформулювати основну мету і завдання дослідження;

· окреслити структуру роботи;

· доповісти про результати роботи, зроблені висновки й пропозиції.

Після цього науковий керівник, викладачі кафедри, запрошені студенти, практичні працівники ставлять студентові запитання за темою дослідження. Керівник курсової роботи характеризує курсову в цілому, наголошує на її позитивних сторонах: науково-дослідному характері, актуальності дослідження, новизні, практичній цінності; вказує на недоліки.

Захист курсової роботи завершується стислим заключним виступом студента, в якому він дає відповіді на запитання і зауваження тих, хто бере участь в обговоренні.

Після захисту курсових робіт викладачі обговорюють результати захисту кожної курсової роботи і виставляють оцінки. Результати захисту курсової роботи оцінюються за чотирибальною шкалою (“відмінно”, “добре”, “задовільно”, “незадовільно”). В оцінці враховують повноту розкриття теми роботи, послідовність і логічність викладеного матеріалу, дотримання вимог щодо оформлення курсової роботи, зміст доповіді й відповідей на запитання під час захисту курсової роботи, відгук наукового керівника. Оцінка ставиться в залікову відомість навчальної групи та в заліковій книжці студента. У разі незадовільної оцінки курсову роботу необхідно доопрацювати або виконати нову за іншою темою.

Курсові роботи зберігаються на кафедрі протягом одного року.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 128 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...