Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Визначення оціночних показників надійності



Основними оціночними показниками надійності рухомого складу є коефіцієнт відмов, параметр потоку відмов, середнє напрацювання на відмову та ймовірність безвідмовної роботи рухомого складу та його елементів.

Коефіцієнт відмов – це величина, що показує, який відсоток становлять від загальної кількості відмов відмови і -того агрегату чи системи рухомого складу, і визначається за формулою:

,

де - кількість відмов і- ого агрегату, системи (наприклад, кількість відмов електричного або механічного обладнання РС) за відповідний період;

- кількість всіх відмов РС (окремих систем, агрегатів, якщо розглядається надійність їх елементів) за відповідний період.

Параметр потоку відмов – величина, що визначає кількість відмов рухомого складу чи його елементу на один кільметр пробігу за відповідний період:

[км],

де сумарний річний пробіг РС по депо, або пробіг за відповідний період (місяць, квартал і т. д.).

Середнє напрацювання на відмову – величина, обернена до параметру потоку відмов, визначає середнє значення пробігу до першої відмови рухомого складу чи його елементу:

[км]

Ймовірність безвідмовної роботи визначає ймовірність того, що рухомий склад в цілому чи його елемент буде працювати без відмов на протязі заданого періоду напрацювання:

· Для РС депо в цілому

,

де - кількість РС, в якому хоч раз була відмова будь-якого вузла чи елемента за період, що розглядається;

· Для вузлів РС:

,

де L – пробіг одиниці РС за період, що розглядається.

Установлено нормативний рівень ймовірності безвідмовної роботи для вузлів і елементів РС, який не може бути меншим для систем і агрегатів, що забезпечують безпеку руху на лінії (гальмівна система, колеса, рульове управління та інші) , для інших .

Приклади рішення задач





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 275 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...