Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Порядок виконання роботи. Вивчіть рекомендовану літературу, ознайомтеся з лабораторним стендом, підготуйте таблиці для запису результатів спостережень



Вивчіть рекомендовану літературу, ознайомтеся з лабораторним стендом, підготуйте таблиці для запису результатів спостережень. Після дозволу викладача приступайте до роботи.

6.1 Розаретуйте мілівольтметр, забезпечивши вільний хід стрілки по всій шкалі, для чого вставте викрутку в шліц, позначений «Арр» на задній стінці приладу, втопіть й поверніть викрутку на 90 0 за годинниковою стрілкою.

6.2 Зберіть схему перевірки Ш4500 згідно рис.27, підключивши магазин опорів МС1 замість манганінової котушки R1 і встановивши перемичку між клемами 3 і 4 мілівольтметра. Замість RM до клем 5 і 6 підключіть магазин опорів МС2.

6.3 Коректором нуля (шліц на лицьовій панелі Ш4500) установіть стрілку мілівольтметра на нульову поділку шкали.

6.4 Включіть Ш4500, вольтметр В і блок БСП-5 у мережу ~220В.

6.5 Змінюючи за допомогою ИРН напругу, яка подається на вхід Ш4500, установіть стрілку мілівольтметра на кожну оцифровану поділку його шкали при «прямому» і «зворотному» ході, зафіксувавши при цьому показання цифрового вольтметра В.

6.6 По закінченні роботи вимкніть всі прилади з мережі ~220 В.

7. Обробка результатів дослідів

7.1 Розрахуйте значення абсолютної, приведеної погрішностей і варіації показань для всіх оцифрованих поділок шкали мілівольтметра, що перевіряється, і його клас точності.

7.2 Порівняйте отримані результати з паспортними.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 209 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...