Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Мета семінарського заняття



Практичні заняття на кафедрі кримінального права є груповими заняттями, які проводяться під керівництвом викладача. Це - одна із найважливіших форм навчального процесу. Головна мета практичних занять полягає в закріпленні теоретичних знань слухачів, отриманих на лекціях, семінарських заняттях та під час самостійної підготовки, вивчення діючого кримінального законодавства та практики його застосування, ознайомлення з передовим досвідом дізнавальної та слідчої практики органів внутрішніх справ, а також судової практики до кваліфікації злочинів та застосуванні кримінального законодавства в цілому. Практичні заняття повинні сприяти розвитку професійних навичок у слухачів, формуванню свідомого та активного працівника, який уміло застосовує отримані при вивченні навчальної дисципліни знання в своїй практичній діяльності. Практичні заняття призвані сприяти вихованню активності та самостійності слухачів, правильної організації їх самостійної роботи над вивченням рекомендованої літератури, законів та інших нормативних та відомчих актів, кримінальних справ та матеріалів про дії, які мають ознаки злочину, а також розвитку у них навичок вирішення конкретних кримінально-правових питань, які постають перед співробітниками органів та установ внутрішніх оправ в ході їх правозастосовчої діяльності (кваліфікація вчиненого, звільнення від кримінальної відповідальності і покарання і т. ін.).

Семінарське заняття - також є засобом контролю за вивченням слухачами програмного матеріалу та надання їм необхідної допомоги.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 180 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...