Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Порядок виконання курсової роботи. Процес виконання курсової роботи поділяється на декілька етапів, а саме:



Процес виконання курсової роботи поділяється на декілька етапів, а саме:

· вибір теми курсової роботи, визначення предмета та об’єкта дослідження;

· формування інформаційної та статистичної (емпіричної) бази написання роботи за визначеною тематикою;

· складання плану роботи;

· затвердження плану курсової роботи з науковим керівником;

· формування тексту курсової роботи;

· оформлення відповідно до правил, зазначених нижче;

· підготовка доповіді;

· захист курсової роботи.

Вищенаведені етапи не передбачають жорсткого додержання послідовності, в якій вони викладаються, деякі з них можуть виконуватися паралельно з урахуванням конкретних умов підготовки роботи.

Після того як обрано тему курсової роботи, потрібно сформулювати мету роботи і визначити коло задач, розв'язання яких забезпечить досягнення поставленої мети стосовно конкретного предмета та об'єкта дослідження. Для вирішення поставлених задач студент повинен обрати методику проведення дослідження з обраної проблеми. Формулювання теми, визначення предмета, об'єкта та методики дослідження виконавець курсової роботи повинен узгодити з науковим керівником.

Самостійно складений студентом план також обговорюється з науковим керівником, у разі необхідності уточнюється і після цього затверджується.

План включає:

Вступ.

I розділ - дається суспільно-політична характеристика питання, що розглядається, характеристика теоретичних основ об'єкта дослідження

II розділ - подається аналіз проблеми, розкривається її практична значимість, а також сучасний стан проблеми в Україні.

III розділ - проектна частина роботи. Аналізується нормативний матеріал (закон і підзаконні акти), керівні роз'яснення пленуму верховного Суду України, судова практика та статистика, літературні джерела. Крім того, приводиться думка студента по тій чи іншій позиції з питання, що розглядається, або його згода з одним із суджень, що наведено в літературі. Кожна думка, непогодження з відомими точками зору повинна бути обґрунтована. Це значить, що студент, посилаючись на нормативний матеріал, судову практику (з посиланням на джерела інформації) або шляхом логічного висновку, повинен показати «життєвість», пріоритет своєї позиції в дискусії.

Висновки.

Список використаних джерел.

Додатки (в разі потреби).

Кожний розділ курсової роботи містить декілька підрозділів, в яких розглядаються відповідні питання у різних аспектах.

Уточнення плану може здійснюватися і під час написання курсової роботи, в залежності від особливостей діяльності підприємств, нових змін у законодавстві або додатково отриманих матеріалів. Однак усі зміни в плані повинні бути узгоджені з керівником.

Формування тексту курсової роботи відбувається шляхом систематизації й обробки зібраних матеріалів з кожної позиції плану. В текст включаються тільки цілеспрямовано проаналізовані матеріали. На цьому ж етапі виконуються необхідні обчислення, обґрунтовуються пропозиції, формулюються висновки, підбирається ілюстративний матеріал (рисунки, таблиці). В процесі роботи визначається необхідність доповнення додатковими матеріалами, формулюються всі висновки і пропозиції.

В процесі написання курсової роботи студент, за виникненням такої необхідності, може звертатися до наукового керівника за консультацією, час якої призначається навчальним відділом і включається до розкладу занять.

Починаючи з початку семестру, в якому планується навчальним планом виконання курсової роботи, студент у терміни, визначені керівником, але не менше двох разів на місяць, зобов'язаний звітувати перед ним про хід виконання підготовки курсової роботи згідно з графіком. Відповідальність за виконання плану підготовки роботи покладається безпосередньо на студента – виконавця курсової роботи.

Після написання курсової роботи студент оформлює її у відповідності з вимогами і реєструє в деканаті та на кафедрі. Керівник роботи на виконану та зареєстровану курсову роботу складає рецензію. Зареєстрована курсова робота після перевірки керівником, в разі позитивного рецензування допускає до захисту курсову роботу, у визначений завідуючим кафедрою день та час.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 165 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...