Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Високочастотний діод



Високочастотний діод - це прилади універсального призначення. Вони можуть бути використані для випрямлення, детектування і інших нелінійних перетворень електричних сигналів в діапазоні частот до 500 МГц. Високочастотні діоди виготовляються як правило з германію або кремнію і мають точкову структуру.

Для отримання PN переходу діод в процесі виготовлення зазнають струменевого формування, через нього в прямому напрямі пропускається короткочасний імпульс струму величиною до 400 мА. Внаслідок формування тонкий шар напівпровідника, що примикає до вістря, набуває діркову провідність, а на кордоні між цим шаром і основною масою пластини виникає PN перехід.

Основною характеристикою імпульсного діода вольт- амперна характеристика.

Основні параметри

- Загальна ємність діода;

- Диференціальний опір rдиф;

- Діапазон частот f;

Основна перевага діодів Шотки (самостійна робота 3) в порівнянні з діодами на PN переходах можливість отримання менших значень прямого опору контакту, оскільки металевий шар перевершує по цих властивостях будь-який навіть сильно легований шар напівпровідника. Малий прямий опір і невелика ємність бар'єра Шотки дозволяє діодам працювати на надвисоких частотах.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 2665 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...