Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Приведення сутності до першої нормальної форми



Сутність знаходиться у першій нормальній формі тоді і тільки тоді, коли всі атрибути вміщують тільки атомарні значення.

Для приведення сутності до першої нормальної форми треба:

· Вибрати складні атрибути – ті, що містять не атомарні значення;

· Створити нову сутність;

· Перенести до неї складний атрибут;

· Вибрати або створити первинний ключ (РК) для нової сутності;

· Встановити ідентифікований зв’язок від попередньої сутності до нової. РК попередньої сутності стане зовнішнім ключем (FK) для нової.

· Доповнити нову сутність додатковими атрибутами за потреби.

· Аналогічно обробити наступний складний атрибут.

Приклад: Кожне підприємство підтримує ділові стосунки з іншими підприємствами, як то замовниками, постачальниками сировини, товарів або послуг. Їх в загальному розумінні можна назвати «партнерами». Створимо в базі даних сутність Партнер, яка наряду з іншими атрибутами, має атрибут контакти. В якості контакту може слугувати службовий телефон приймальної, бухгалтерії, факс, E-mail, або мобільний телефон контактної особи, тобто, в одній комірці бази даних може знаходитись декілька значень контакту, записаних через кому. Такий стан даних вступає у протиріччя з вимогами нормалізації і законами реляційної алгебри. Для приведення сутності до першої нормальної форми слід створити сутність Контакт з атрибутами код контакту, назва контакту, номер, контактна особа і зв‘язати її з сутністю Партнер ідентифікованим зв‘язком. Отримаємо сутність Контакт (код контакту, код партнера, назва контакту, номер, контактна особа).





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 225 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...