Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Практичні завдання. Задача №1. Співвіднести здійснені видатки (ліва сторона таблиці) із КЕКВ (права сторона таблиці) згідно вимог Наказу МФУ “Про бюджетну класифікацію” та



Задача №1. Співвіднести здійснені видатки (ліва сторона таблиці) із КЕКВ (права сторона таблиці) згідно вимог Наказу МФУ “Про бюджетну класифікацію” та Інструкції щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету.

Напрямки видатків КЕКВ
Скерування працівників на курси підвищення кваліфікації 1111 “Заробітна плата”
Виготовлення проектно-кошторисної документації для капітального ремонту нежитлового приміщення 1131 “Предмети, матеріали, обладнання та інвентар, у тому числі м'який інвентар та обмундирування”
Заробітна плата працівників установи 1132 “Медикаменти та перев’язувальні матеріали”
Стипендії студентам ВНЗ, які призначаються Президентом України та Кабінетом Міністрів України 1133 “Продукти харчування”
Видатки на оплату послуг з утилізації відходів 1134 “Оплата послуг (крім комунальних)”
Видатки, пов’язані з організацією харчування персоналу установи 1165 “Оплата інших комунальних послуг”
Придбання нематеріальних активів 1172 “Окремі заходи по реалізації державних (регіональних) програм, не віднесені до заходів розвитку”
Придбання шпалер, руберойду та цементу для здійснення поточного ремонту власними силами 1343 “Інші поточні трансферти населенню”
Фінансовий лізинг мультимедійного обладнання 2110 “Придбання обладнання і предметів довгострокового користування”
Придбання дезінфекційних засобів для студентської поліклініки 2133 “Капітальний ремонт інших об'єктів”
Придбання приміщення 2300 “Придбання землі і нематеріальних активів”
Видатки, пов’язані з технічним обслуговуванням комунікацій, які є складовою будівлі 2410 “Капітальні трансферти підприємствам (установам, організаціям)”

Задача №2. Бюджетна установа отримала фінансування на відновлення бетонної підлоги на суму 20000 грн. Робота виконана сторонньою організацією.

Відобразити операції в бухгалтерському обліку бюджетної установи.

Законодавчі акти, рекомендовані для розв’язання задачі:

1. Про затвердження Примірного переліку послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій та послуг з ремонту приміщень, будинків, споруд: Наказ Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства №150 від 10.08.2004р.

Задача №3. За звітний місяць бюджетна установа отримала рахунки за використану електроенергію, тепло- і водопостачання на загальну суму 32260 грн. (з ПДВ). На основі виконаних розрахунків було встановлено, що 20% цієї суми було освоєно орендарем приміщень і сплачено установою за рахунок спеціального фонду. Решту – вартість комунальних послуг, спожитих установою, сплачена за рахунок загального фонду кошторису.

Відобразити в бухгалтерському обліку бюджетної установи операції з нарахування та сплати комунальних послуг.

Законодавчі акти, рекомендовані для розв’язання задачі:

1. Про Методику розрахунку і порядок використання плати за оренду державного майна: Постанова Кабінету Міністрів України №786 від 04.10.1995р.

Задача №4. Обласна бібліотека оформила підписку на періодичне видання на 2012р. через відділення “Укрпошта”. Сума підписки – 890 грн. (з них вартість послуг пошти за прийом підписки – 4 грн.).

Відобразити понесені видатки в бухгалтерському обліку бюджетної установи.

Законодавчі акти, рекомендовані для розв’язання задачі:

1. Про затвердження Інструкції з обліку документів, що знаходяться в бібліотечних фондах: Наказ Міністерства культури і туризму України №22 від 03.04.2007р.

2. Про затвердження методичних рекомендацій з бухгалтерського обліку бібліотечних фондів: Наказ Міністерства культури і туризму №321/0/16-08 від 27.03.2008р.

3. Щодо проведення передплати інформаційних документів: Лист Державного казначейства України №3.4-04/491-2078 від 07.03.2006р.

Задача №5. Бюджетна установа отримала доброчинні внески на придбання палива на суму 10000 грн. (готівковими коштами – 2000 грн., безготівкою – 8000 грн.). За рахунок цих коштів придбано вугілля на суму 4800 грн. (в т.ч. ПДВ). Вугілля витрачене в межах норм витрат і повністю списане на видатки.

Відобразити в бухгалтерському обліку бюджетної установи операції з визнання доходів і видатків.

Законодавчі акти, рекомендовані для розв’язання задачі:

1. Про затвердження Порядку обслуговування державного бюджету за видатками та операціями з надання та повернення кредитів, наданих за рахунок коштів державного бюджету: Наказ Державного казначейства України №89 від 25.05.2004р.

2. Про затвердження Порядку казначейського обслуговування місцевих бюджетів: Наказ Державного казначейства України №205 від 04.11.2002р.

3. Про затвердження Інструкції з обліку коштів, розрахунків та інших активів бюджетних установ: Наказ Державного казначейства України №242 від 26.12.2003р.

Задача №6. Приміщення загальноосвітньої середньої школи охороняються силами позавідомчої охорони. Вартість послуг, отриманих від приватної охоронної агенції – 2500 грн. Фінансування – доброчинні внески батьків учнів.

Відобразити в бухгалтерському обліку бюджетної установи операції з отримання послуг з охорони.

Законодавчі акти, рекомендовані для розв’язання задачі:

1. Про затвердження Положення про загальноосвітній навчальний заклад: Постанова кабінету Міністрів України №778 від 27.08.2010р.

2. Про благодійництво та благодійні організації: Закон України №531/97-ВР від 16.09.1997р.

3. Про затвердження Порядку отримання благодійних (добровільних) внесків і пожертв від юридичних та фізичних осіб бюджетними установами і закладами освіти, охорони здоров'я, соціального захисту, культури, науки, спорту та фізичного виховання для потреб їх фінансування: Постанова Кабінету Міністрів України №1222 від 04.08.2000р.

Тема 3 (практичне заняття 3). Облік фінансово-розрахункових операцій.

Мета практичного заняття. Засвоєння практики обліку розрахунків установи з постачальниками, підзвітними особами, батьками за перебування дітей у дошкільних закладах, донорами, спонсорськими організаціями та іншими видами фінансово-розрахункових операцій.

Питання для обговорення. 1) Облік розрахунків готівкою та безготівкових операцій; 2) Особливості обліку розрахунків з підзвітними особами в бюджетних установах; 3) Використання іноземної валюти для здійснення установами державного сектору фінансово-розрахункових операцій; 4) Облік розрахунків з іншими дебіторами і кредиторами; 5) Штрафні санкції за порушення норм з обігу готівки і безготівки бюджетними установами.

Тести. 1. Аналітичний і синтетичний облік розрахунків по субрахунку 364 в розрізі КЕКВ ведеться у:

А) м/о №4 “Накопичувальна відомість за розрахунками з іншими дебіторами” (ф. № 408 (бюджет)) Б) ф.№7 “Звіт про заборгованість бюджетних установ” В) ф.№7д, 7м “Звіт про заборгованість за бюджетними коштами” Г) довідці про дебіторську заборгованість по загальному і спеціальному фонду

2. Кредитове сальдо на кінець звітного періоду по субрахунку 362 відображається в Балансі установи по рядку:

А) 187 “Розрахунки з підзвітними особами” Б) 187 “Розрахунки за іншими операціями” В) 200 “Розрахунки за окремими програмами” Г) 427 “Розрахунки з підзвітними особами”

3. Які з понесених працівником бюджетної установи, скерованим у відрядження, витрат не відшкодовуються?

А) оформлення візи Б) службові телефонні розмови В) бронювання місць у готелі (у розмірі 100% вартості місця за добу) Г) проїзд до місця відрядження і назад

4. Чи відшкодовується працівнику, скерованому у відрядження, вартість придбаного ним без узгодження з керівником установи залізничного квитка у вагоні “СВ”?

А) так Б) ні В) так, але лише у випадку якщо інших квитків не було Г) так, але лише з дозволу вищестоящої організації

5. Який рахунок відкривається розпорядником коштів в органах ДКУ для обліку операцій з виконання загального фонду кошторисів?

А) реєстраційний Б) спеціальний реєстраційний В) для обліку операцій з фінансування бюджетів Г) небюджетний

6. Записаний бухгалтером бюджетної установи код 106 в полі “Призначення платежу” платіжного доручення свідчить про те, що останнє оформлено для сплати:

А) пені Б) суми податкового зобов’язання В) адміністративного штрафу Г) податного боргу

7. Як в бухгалтерському обліку бюджетної установи, що фінансується з місцевого бюджету відображається заборгованість перед виконавцем робіт з поточного ремонту приміщення?

А) Дт 801 Кт 364 Б) Дт 364 Кт 801 В) Дт 802 Кт 364 Г) Дт 364 Кт 321

8. Бюджетна установа зобов’язана зареєструватися як платник податку на додану вартість у випадку, якщо:

А) по спеціальному фонду сума від операцій з постачання товарів/послуг, що підлягають оподаткуванню ПДВ нарахована (сплачена) протягом 12 календарних місяців, сукупно перевищує 300 тис.грн. Б) балансова вартість активів (основних засобів, нематеріальних активів, запасів) перевищує 300 тис.грн. В) підписано один або декілька договорів, в результаті виконання яких планується здійснення оподатковуваних операцій, обсяг яких впродовж звітного податкового періоду перевищить 600 тис.грн. Г) правильна відповідь відсутня

8. Розмір ставки ПДВ для бюджетних установ складає:

А) 10% Б) 17% В) 20% Г) правильна відповідь відсутня

9. Попередня оплата науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт замовниками – бюджетними установами може відбуватися на строк не більше:

А) 1 місяця Б) 3 місяців В) 1 року Г) обмеження відсутні

10. Яка межа встановлена для всіх замовлень товарів і послуг, здійснених повністю або частково за рахунок державних коштів, при досягненні якої повинні проводитися державні закупівлі?





Дата публикования: 2015-04-06; Прочитано: 972 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...