Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вимоги до презентації



• Презентація створюється для супроводу усного повідомлення наукової доповіді з курсової роботи;

• Вона повинна містити лише головні положення повідомлення, які допомагають усвідомити його зміст

• Інформація на слайді повинна бути добре структурована.

• При використанні статистичних даних для обґрунтування своїх ідей не розміщуйте на одному слайді більше чотирьох блоків інформації.

У структурному відношенні доповідь можна поділити на три логічно взаємопов'язані частини, які сукупно характеризує зміст проведеного дослідження, його актуальність, новизну результатів, наукову і практичну цінність виконаної роботи.

Перша частина повторює вступ роботи. Рубрики цієї частини відповідають тим смисловим аспектам, відповідно до яких дається опис наукової проблеми, також формулювання мети роботи. Тут же необхідно вказати методи, за допомогою яких одержано фактичний матеріал робіт, а також охарактеризувати її склад і загальну структуру.

Після першої вступної частини йде друга і найбільша за обсягом частина, яка у послідовності, встановленій логікою проведеного дослідження, характеризує кожну частину роботи. При цьому особливу увагу слід звернути на підсумкові результати. Відзначаються також критичні співставлення та оцінки.

Закінчується доповідь підсумковою частиною, яка будується за висновками роботи. Тут доречно перерахувати загальні висновки з її тексту (не повторюючи більш часткові узагальнення, зроблені при характеристиці розділів основної частини) і зібрати воєдино основні рекомендації.

До тексту доповіді можуть бути додані додаткові матеріали (схеми, таблиці, графіки, діаграми і т.д.), які необхідні для доказів висунутих положень, зроблених висновків і запропонованих рекомендацій.

Письмова підготовка відповідей необхідна для того, щоб під час захисту зайві хвилювання не змогли завадити правильно та спокійно відповідати на питання.

Відповіді мають бути короткими, чіткими й добре аргументованими. Якщо можливі посилання на тексти робіт, то їх слід робити. Це надає відповідям найбільшої переконливості й одночасно дозволяє підкреслити достовірність наведеного аргументу.

При підготовці до захисту бажано ще раз уважно перегорнути весь текст роботи, зробити позначки на сторінках, вкласти у потрібні місця закладки. Особливу увагу слід звернути на аналітичні таблиці, графіки та схеми, що містять у собі в наочній і концентрованій формі найбільш значущі результати виконаної роботи.

Якість захисту роботи:

· уміння стисло, послідовно й чітко викласти сутність і результати дослідження;

· здатність аргументовано захищати свої пропозиції, думки, погляди;

· загальний рівень підготовки студента;

· володіння культурою презентації.

На засіданні кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин підбиваються підсумки захисту і приймається рішення про оцінку («відмінно», «добре», «задовільно», «незадовільно»).





Дата публикования: 2015-04-06; Прочитано: 796 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...