Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ТЕМА 16. Опіка та піклування в цивільному праві



Орієнтовний план

РОЗДІЛ 1. Поняття, сутність, особливості опіки та піклування.

РОЗДІЛ 2. Правовий режим опіки та піклування:

2.1. Підстави та способи встановлення опіки та піклування.

2.2. Суб’єктний склад опіки та піклування.

2.3. Підстави припинення опіки та піклування. Звільнення опікуна та піклувальника від їх обов’язків.

РОЗДІЛ 3. Опіка та піклування в цивільному та сімейному законодавстві.

У першому розділі необхідно приділити увагу поняттю, особливостям опіки та піклування на сучасному етапі, їх ознакам та завданням, що стоять перед даними інститутами.

Другий розділ теми є найбільш змістовним і розкриває підстави та способи встановлення опіки. Тут особливо детально потрібно зупинитися на тому, хто саме і в якому порядку може стати опікуном чи піклувальником, а також, за яких підстав особа може бути позбавлена такого статусу.

У третьому розділі слід зазначити, що у зв’язку з певним перерозподілом сфер впливу між цивільним та сімейним законодавством, інститут опіки та піклування став комплексним інститутом, і норми, присвячені йому, тлумачаться у поєднанні двох кодексів – Цивільного і Сімейного. У зв’язку з цим точиться безліч дискусій, до якої ж галузі чи підгалузі права необхідно відносити даний правовий інститут. З цього приводу варто зробити власні висновки, підкріпивши їх відповідними обґрунтуваннями.

Рекомендовані джерела: 1; 17; 20; 58; 156; 163; 181; 196; 204; 212; 223; 226; 229.





Дата публикования: 2015-04-06; Прочитано: 342 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...