Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Структура пояснювальної записки по курсовій роботі



Курсова робота складається з наступних розділів:

ВСТУП

1. ТЕОРЕТИЧНИЙ АНАЛІЗ ІНФОРМАЦІЙНИХ ПОТОКІВ ТА ОСОБЛИВОСТЕЙ ПРЕДМЕТНОЇ ОБЛАСТІ ДОСЛІДЖЕННЯ

1.1. Аналіз інформаційних потреб та визначення предметної області дослідження

1.2. Обґрунтування вибору засобів реалізації.

2. ПРОЕКТУВАННЯ БАЗИ ДАНИХ ЗА НАПРЯМКОМ КУРСОВОЇ РОБОТИ

2.1. Аналіз інформаційних процесів

2.2. Проектування структури бази даних за напрямом курсової роботи

2.3. Розробка математичної моделі та алгоритмів обробки даних в системи

3. РЕАЛІЗАЦЯ ПІДСИСТЕМИ ОБРОБКИ ДАНИХ ЗА НАПРЯМКОМ КУРСОВОЇ РОБОТИ

3.1. Проектування інтерфейсу обробки даних

3.2. Реалізації операцій обробки даних в БД за напрямом курсової роботи

3.3. Організація звітності системи

ВИСНОВКИ

ЛІТЕРАТУРА

ДОДАТКИ

A. Технічне завдання на проектування

Приклад змісту курсової роботи наведено в додатку А.

У Вступі зазначається мета, завдання, предмет, об‘єкт та методи дослідження курсової роботи. Орієнтований обсяг 1 стр.

Метою курсової роботи є дослідження особливостей проектування та реалізації баз даних за визначеним темою курсової роботи напрямком.

Завданням на курсову роботу є:

- аналіз теоретичних засад проектування та реалізації систем на основі баз даних;

- визначення інформаційних потреб предметної області дослідження;

- аналіз напрямку ризиків інформаційних потоків та їх структури;

- проектування бази даних за визначеною предметною областю;

- розробка математичної та алгоритмічної моделі функціонування системи на основі БД;

- реалізація БД та інтерфейсних засобів інформаційної системи.

Предметом дослідження є можливості застосування концепції БД та СУБД для забезпечення інформаційних потреб предметної області.

Об‘єктом дослідження є методи та засоби проектування баз даних за визначеними предметними областями.

В процесі роботи над курсовим проектом студент може використовувати монографічні, аналітичні, математичні, графічні методи, методи об‘єктно-орієнтованого проектування та програмування та інші методи дослідження.

Пункт 1.1 містить коротку характеристику особливостей предметної області дослідження та її вимог до інформаційного забезпечення, доцільно визначити основні джерела та приймачі інформації. Орієнтований обсяг 7 стр.

Пункт 1.2 містить порівняльний аналіз не менше трьох СУБД із визначенням СУБД для подальшої реалізації курсової роботи (див. табл.5.2). – Орієнтований обсяг до 7 стр. Обов’язковим є наявність порівняльних таблиць.

Пункт 2.1 містить структурні схеми, що ілюструють роботу системи, діаграми в інтегрованого візуального моделювання ARIS. Обов‘язковим є діаграма ланцюгів доданої якості та EPC-діаграми. Якщо схеми перевищують розмір аркушу вони виносяться у додатки. Орієнтований 7 стр.

Пункт 2.2 Містить опис структури бази даних та логічну ERD діаграму. Фізична ERD наводиться в додатках. Орієнтований обсяг 7 стор. (зразок опису структури БД наведено у додатку В)

Пункт 2.3 Містить формалізований опис процесів обробки інформації, математичну модель (розрахункові формули обробки інформації), загальний укрупнений алгоритм роботи програмного продукту, деталізовані алгоритми певних функцій та їх детальний описи. Орієнтований обсяг 7 стор.

Пункт 3.1. Містить опис структури інтерфейсу системи та засобів, які було використано в процесі реалізації функцій системи, обов‘язково наводиться перелік звітних форм системи та посилання на їх зразки в додатках.. Орієнтований обсяг 7 стор.

Пункт 3.2. Містить опис запитових та програмних технологій що забезпечують реалізацію функцій системи та приклади, що підтверджують коректність їх роботи. Орієнтований обсяг 7 стор.

У висновках наводяться стислий перелік результати дослідження можливостей розробленої БД та ІС, коротка характеристика розробленого програмного продукту, та його переваги над існуючими аналогами.

Література містить список всіх літературних джерел, кількість джерел не повинна бути менше за 25.

У додатках наводяться Технічне завдання на проектування (обов’язкове) структурні схеми БД, діаграма ланюгів доданої якості, ERD та табличні дані, що займають за розміром одну або більше сторінок, другорядні скріншоти інтерфейсів що не увійшли до опису основних функцій системи і звіти.

Пункт А.1 – технічне завдання, містить мету, призначення, перелік основних характеристик та функцій інформаційної системи, для якої проектується БД, вимоги до роботи системи. В перелік входять як загальносистемні так і спеціалізовані функції. – Орієнтований обсяг до 3 стр. (зразок оформлення технічного завдання наведено у додатку Б)

Обов‘язковим є використання при реалізації функціональних можливостей системи мови програмування високого рівня (Інтегрованих середовищ розробника)..





Дата публикования: 2015-04-06; Прочитано: 621 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...