Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Завдання 1. Тема 4. Система планування банківської діяльності



Тема 4. Система планування банківської діяльності

Кількість годин: 6

За виконання завдання студенти отримують 0-7 балів:

у т.ч.

0 балів – завдання не виконано;

2 бали – обчислення наведені при виконанні завдання здійснені правильно;

2 бали – виявлено взаємозв’язок між економічними явищами і процесами;

3 бали – складено повні та обґрунтовані висновки та рекомендації, виявлено творчий підхід до виконання завдання.

Завдання:

За даними звітності банку (Вісник НБУ №3 на звітну дату та даними на сайті про діяльність банківських установ, у відповідності з варіантом) небхідно:

- визначити сильні і слабкі сторони в діяльності банку, розглянуте фактори зовнішнього середовища з метою визначення теперішніх і майбутніх можливостей та перешкод;

- скласти матрицю сильних та слабких сторін, можливостей та загроз;

- відповідно до даної матриці визначте напрями стратегічного розвитку банку;

- виходячи з даних звітності банку за попередні періоди та результатів SWOT-аналізу визначити конкурентну позицію, місію банку, основні пріоритетні цілі банку на три наступні роки та основні шляхи досягнення зазначених цілей (з визначенням продуктів для великих корпоративних клієнтів, малого та середнього бізнесу, фізичних осіб, фінансово-кредитних організацій, VIP-клієнтів).

Методичні рекомендації:

Стратегічну модель діяльності банку формують на основі методу СВОТ – аналіз (SWOT-analysis). Назва цього методу складена із початкових літер у назвах об’єктів стратегічного аналізу, а саме: S – Strength (сильні сторони організації); W – Weakness (слабкі сторони організації); O – Opportunities (можливості розвитку організації); T - Treats (загрози для діяльності і розвитку суб’єкта господарської діяльності). Цей метод аналізу і прогнозування застосовують з метою виявлення основних чинників середовища діяльності банку і можливих тенденцій їхньої зміни в майбутньому через обґрунтування сильних і слабких сторін банку, можливостей і загроз зовнішнього середовища, а також встановлення взаємозв’язків між ними.

Для визначення складання матриці SWOT- аналізу банку необхідно провести аналіз макрооточення або зовнішнього середовища діяльності банку, дослідити вплив факторів мезооточення (безпосереднього оточення діяльності банку) та провести діагностику внутрішньобанківських факторів діяльності.

Аналіз зовнішнього середовища діяльності банку здійснюється для визначення ринкових можливостей і загроз для банку та передбачає дослідження впливу таких компонент: економічної, політико-правової, соціально-культурної, технологічної та демографічної. За кожною із цих компонент аналізується вплив на діяльність банку чинників, що визначені у табл.1.1.

Таблиця 1.1





Дата публикования: 2015-04-06; Прочитано: 283 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...