Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Фінанси підприємства



Практика по фінансовому менеджменту повинна проходити на високо дохідних підприємствах, що мають перспективу подальшого розвитку.

Практикант повинний вміти окреслити функціональні обов'язки фінансового менеджменту, визначити - хто займається питаннями керування фінансовими ресурсами.

Практикант повинний навчитися приймати рішення по забезпеченню найбільш ефективного руху фінансовими ресурсами підприємства і використання джерел фінансування.

За результатами практики практикант повинний визначити основні напрямки в розвитку фінансового менеджменту підприємства, зуміти розробити стратегію і тактику фінансового менеджменту окремих ділянок і підприємства в цілому.

На конкретних цифрах підприємства ознайомитися з операціями нарощення і дисконтування й окреслити подальші можливості підприємства по їхньому застосуванню.

В управлінні оборотним капіталом визначити основні показники оборотних коштів і джерел їх фінансування, з'ясувати тип політики управління поточними активами і поточними пасивами. Окреслити критерії прийняття фінансових рішень по управлінню оборотним капіталом і запропонувати оптимальні варіанти співвідношення ризику неплатоспроможності економічної рентабельності активів. Визначити умови прискорення обіговості обігових коштів.

Використовуючи інформацію підприємства розраховувати ефект фінансового важеля і на його основі визначити раціональну структуру джерел коштів підприємства. За підсумками розрахунку ефекту від операційної діяльності визначити можливості подальшого розвитку підприємства і його розширення з урахуванням фактично сформованого і планованого порога рентабельності, фінансової стійкості.

За рівнем сполученого ефекту операційної і фінансової діяльності визначити сумарний рівень ризику і його вплив на прибутковість у розрахунку на акцію.

Визначивши рентабельність власних коштів здійснити прогноз розподілу прибутку, установивши рівень верхньої границі дивіденду з урахуванням прийнятої підприємством норми розподілу і внутрішніх темпів росту. Розробити і запропонувати найбільш оптимальну методику дивідендних виплат. На матеріалах підприємства провести інвестиційний аналіз і визначити інвестиційну стратегію. З урахуванням наявного фінансового портфелю розробити рекомендації щодо його подальшого розвитку використовуючи різні методи вибору інвестиційних проектів.

При аналізі розвитку підприємства визначити посильні темпи приросту обороту і скласти прогноз фінансово - господарського стану підприємства за допомогою матриці фінансової стратегії.

Допомогти «спрогнозувати критичний шлях» на найближчі роки, намітити припустимі межі ризику і виявити поріг можливостей підприємства.

З'ясувати і викласти політику ризику менеджменту на підприємстві.





Дата публикования: 2015-04-06; Прочитано: 197 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.011 с)...