Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

III-IV рівні. Курація хворих. Аналіз результатів обстеження і лікування. Форма перевірки: протокол обстеження, усне чи письмове опитування, вирішення ситуаційних задач



1. Оглянути хворого з ревматичною хворобою, оформити протокол обстеження.

2. Сформулювати попередній діагноз. Пояснити, на основі яких ознак він сформульований.

3. Встановити ймовірну причину розвитку ревматичної хвороби.

4. Виявити в обстеженого пацієнта можливі хронічні вогнища інфекції.

5. Скласти план лікування хворого на ревматичну хворобу.

6. Скласти план вторинної профілактики ревматичної хвороби для обстеженого пацієнта.

Домашня самопопідготовка: 1. Скласти план вторинної профілактики для пацієнта з діагнозом: хронічна ревматична хвороба серця, неактивна фаза, комбінована вада мітрального клапана з перевагою недостатності (2 стадія), СН I (NYHA I). 2. Розв'язати задачу:

Хвора 28 р., вважає себе хворою 10 років, коли вперше, після перенесеної ангіни, з'явились скарги на біль у великих суглобах, субфебрильну гарячку, задишку при незначних фізичних зусиллях. На даний момент скаржиться на задишку, набряки на стопах і гомілках, важкість у правому підребер’ї. Об’єктивно: акроціаноз, на стопах і гомілках набряки. В легенях перкуторно ясний легеневий звук, везикулярне дихання, у нижніх відділах легень дрібно-міхурцеві хрипи. Серце – права межа відносної серцевої тупості на 1.0 см латеральніше правого краю грудини, верхня у II міжребер’ї, ліва на 2 см досередини від лівої середньо-ключичної лінії. При аускультації серця на верхівці посилений І тон, тон відкриття мітрального клапана, діастолічний шум; над легеневою артерією акцент II тону. Пульс ритмічний, задовільного наповнення і напруження, 90/хв. АТ 100/60 мм рт. ст. Печінка на 4 см виступає з-під реберної дуги. При огляді ротової порожнини звертають на себе увагу ділянки десквамації епітелію, що мають вигляд гнізд червонуватого кольору, різних форм і величини. Грибоподібні сосочки стовщені і збільшені. Навколо осередку ураження виявляється незначний кератоз.

1. Сформулюйте попередній діагноз

2. Як пояснити зміни даних аускультації серцево-судинної системи?

3. Вторинна профілактика цього захворювання. Обґрунтуйте відповідь

4. Поясніть зміни в ротовій порожнині даної пацієнтки.

5. Які захворювання дають схожу симптоматику з боку ротової порожнини?





Дата публикования: 2015-04-06; Прочитано: 434 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...