Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Пристрій введення



Ъ29 Ш25 Ф21 Р-17 М13   Д5 А1         п+
ЭЗО Щ26 Х22 С-18 Н14 И10 Е6 Б2         Шт
ЮЗІ Ь27 Ц23 Т-19 О-15 К-11 Ж7 УЗ         Up
Я 32 Ы28   У-20 П-16 Л-12   Г4     Т   Підсу­мок

"Т" - тарокомпенсатор, скидання ваги тари, вивід призначення тари на індикатор тари.

"С" - клавіша скидання ціни товару, вартості штучного товару чи вартості суми декількох покупок.

"ПР" - клавіша програмування.

"ШТ" - клавіша переводить ваги в режим введення вартості штучного товару для послідовного підсумовування.

"підсумок" - підрахунок загальної вартості товару.

"А1-Я 32" - для програмування 32 цін товару.

Підготовка до роботи. 1. Встановити ваги за допомогою гвин­тових ніжок так, щоб пухирець повітря розташувався в центрі ампули (рівень знаходиться під вантажною площадкою).

2. Вставити вилку в розетку електромережі і увімкнути тумблер.

3. Ваги проходять режим тестування, потім на індикатори виводяться "0000" і вони переходять у режим зважування.

Порядок роботи. Введення ціни здійснюється двома способами:

1) почерговим натисканням відповідних клавіш (від 0 до 9);

2) шляхом програмування 32 клавішей клавіатури. Компенсація тари. Відбувається натисканням клавіші "Т". На

табло "МАСА" з'являються "0000", а на табло "ТАРА" - маса тари. Натисканням кнопки "Т" (при значенні 0 чи від'ємному значенні на табло "МАСАІг) онулює показання табло "МАСА " і "ТАРА ".

Програмування ціни. Цей процес необхідний для полегшення роботи продавця. У пам'ять вагів можна запрограмувати 32 ціни.

Приклад. Набираємо суму 26.80 (ціна за 1 кг) і натискуємо клавішу "ПР". Чути звуковий сигнал. Тепер, щоб введену в пам'ять суму запрограмувати, натискають на будь-яку клавішу від "ІА" до

"32Я". При подальшій роботі не потрібно буде знову набирати вартість товару, вона автоматично виведеться після натискання на запрограмовану клавішу від "ІА" до "32Я".

Клавіша "П+". Ця клавіша необхідна для підрахунку декількох покупок. Після визначення вартості першої покупки натискають клавішу "П+". Загоряється світлодіод "77+"- і на табло "ВАРТІСТЬ" з'являється блимаюче значення проміжної суми. Після зважування другої покупки знову натискають на кнопку '77+"; вартість цієї покупки сумується з вартістю попередньої. Для того, щоб підрахувати загальну вартість покупки, необхідно натиснути клавішу "підсумок".

Клавіша "ШТ". Функцією цієї клавіші є множення ціни на кількість. Наприклад: 8.50 (ціна 1 шт.), набираємо суму на основній клавіатурі від "О" до "9", далі натискаємо клавішу "ШТ' (загоряється світлодіод "Штуки") та кількість "4" на основній клавіатурі. На табло вартості загоряється загальна сума- 34.00.

Клавіша "ПІДСУМОК". За допомогою цієї клавіші здійсню­ється підсумовування декількох покупок (за умови, що була натиснута клавіша "П+") і підраховується вартість всієї покупки (цифри на табло "вартість" не блимають).





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 1434 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...