Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Обслуговування холодильних установок



На кожний вид холодильного обладнання завод-виробник складає інструкцію для його обслуговування, розробляє заходи щодо техніки безпеки під час експлуатації.

Правила обслуговування основних елементів холодильних установок передбачають:

1. При обслуговуванні компресора персонал має стежити за температурою і тиском на всмоктувальному і нагнітальному трубо­проводах" (не допускати відхилень від норми), температурою циліндрів, сальників і підшипників компресора (можна перевірити на дотик), тиском масла в машинній системі, рівнем масла в картері компресора, подаванням води до водяних сорочок циліндрів.

2. Особливу увагу слід_гг£иділяти контрольно-вимірювальним приладам і запобіжним клапанам, періодично їх перевіряючи і підтримуючи в постійній справності.

3. У разі появи стуку в компресорі треба негайно його зупинити. 4Шри обслуговуванні конденсаторів необхідно періодично

спускати повітря (неконденсовані гази знижують коефіцієнт теплопе­редачі), видаляти масло, перевіряти можливе витікання холодильного агента, очищати теплопередавальні поверхні від забруднень маслом і водяним каменем, постійно наглядати за щільністю з'єднань. Якщо є зрошувальні конденсатори, слід стежити за рівномірним зрошенням, змійовиків водою.

5. Під час роботи треба контролювати температуру і подавання води на конденсатор.

6. При обслуговуванні випарника і батарей холодильних камер слід постійно контролювати: температури холодоагенту, повітря примі-щенняг-що- охолоджується; подавання холодоагенту^ герметичність системи, стежать за чистотою поверхні випарника або батарей (постійно очищають від забруднень, осаду солі і масла, "снігової шуби").

7. Ознакою нормальної роботи холодильних батарей є рівно­мірне утворення інею по всій поверхні. У кожухотрубних випарниках

Гр1ве»ь--рідк£ша-холодоагенту визначають за обмерзанням труби, що з'єднує нижню частину кожуха із сухопарником.

8. Масло з випарників необхідно випускати кожного тижня через гумовий шланг на маслоспускному вентилі при надлишковому тиску у випарнику.

9. Холодильний агент і масло додавати у систему відповідно до інструкції і у визначений термін.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 458 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...