Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розрахунок і підбір конденсаторів



При проектуванні холодильних установок найчастіше дово­диться підбирати конденсатор за площею поверхні, що передає тепло FK2). її розраховують, користуючись формулою (3.47),

F«= i§' <3'47)

K#m

2К — тепловий потік, що проходить через конденсатор, Вт

Коефіцієнт теплопередачі k можна прийняти за табл. ЗЛО, а середній температурний напір 9т між холодильним агентом, що конденсується, обчислюють за формулою (3.45)

Температуру конденсації приймають залежно від температури охолоджувальної води. Чим менша різниця між температурами води і холодильним агентом, тим нижчі температура і тиск конденсації. При цьому зменшується витрата енергії на роботу машини і збільшується холодопродуктивність. Однак при цьому збільшуються розміри конденсатора і витрачається більше металу. Оптимальну різницю між температурами у теплообмінних апаратах визначають техніко-економічним розрахунком.

У конденсаторах холодильних установок економічно доцільно підтримувати температуру конденсації на 3-5° С вищу за температуру води, що виходить з конденсатора, а температуру нагрівання води в конденсаторі вищу на 2-6° С залежно від типу конденсатора.

За величиною площі поверхні, що передає тепло, підбирають конденсатор у довідниках і каталогах.

Витрату води в конденсаторі за умови, що вся теплота відводиться водою, визначають за формулою

(3.48)

де FB- витрата води в конденсаторі, м /с;

св - теплоємність води [с„=4187 Дж/(кг-К); р„ - щільність води (рв=1000 кг/м3);

ts -tB - різниця між температурами води на виході з конденса­тора і при вході в нього, °С (/„ -tB =2 + 6°С).

Витрата води, що необхідна для зрошувальних конденсаторів, коли теплота відводиться частково повітрям, за заводськими даними складає 0,6-0,8 м3/год на 1 м2 поверхні. При цьому витрата свіжої води складає близько 30%, а за наявності градирні - 10-12% від загальної кількості циркулюючої води.

Таблиця 3.10

Конденсатор Коефіцієнт теплопередачі, Вт/(м2-К) Примітка
Горизонтальний кожухотрубний: для хладонів Вертикальний кожухотрубний Зрошувальний Випарний 3 повітряним охолоджуванням (приму­сова циркуляція повітря) 460-580 700-900 700-900 465-580 20-45 Віднесений до оребреної поверхні Віднесений до оребреної поверхні




Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 583 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...