Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вимоги до знань та умінь



Розділ 1. Повинні знати: основні екологічні терміни, поняття, закономірності, особливості будови біосфери, закономірності її функціонування, умови стабільності біосфери, роль всезагальних взаємозв’язків всіх природних процесів і явищ.

Повинні вміти: застосовувати базові знання при формуванні особистого відношення до об’єктів природи, ствердженої активної природоохоронної життєвої позиції, при здійсненні роботи з учнями та вихованцями д/з з екологічної освіти та екологічного виховання.

Розділ 2. Повинні знати: Причини і наслідки розвитку локальних, регіональних і глобальних екологічних криз, стан природних ресурсів, основні форми і особливості антропічного впливу на довкілля, методи досліджень і оцінки екологічного стану компонентів біосфери, основи раціонального природокористування.

Повинні вміти: виконувати нескладні екологічні узагальнення (розрахунки), робити висновки щодо конкретних екологічних ситуацій, екологічного ризику.

Розділ 3. Повинні знати: особливості екологічного стану природних і антропогенних об’єктів та регіонів України, причини виникнення кризових екологічних явищ в регіонах України, закони України про охорону довкілля, шляхи покращення екологічної ситуації.

Повинні вміти: користуватися національними законодавчими та нормативними документами, матеріалами національних доповідей про стан довкілля, здійснювати екологічну пропаганду.

Розділ 4. Повинні знати: особливості і значення міжнародних зусиль в вирішенні екологічних проблем націй, регіону і світу, міжнаціональний характер сучасних еколого-соціальних і екологічних криз та надзвичайних ситуацій, необхідність координації міжнародних зусиль для їх подолання; основні, сучасні принципи регіональної екополітики, значення екологічної освіти та виховання.

Повинні вміти: користуватися матеріалами національних, міжнародних природоохоронних документів (законів, угод, програм, конвенції) для прийняття екологічно-виважених рішень в сфері екологічних питань локального та регіонального масштабу при участі в природоохоронних акціях, експертизах, обговореннях, тощо.

Мета та завдання курсу «Основи екології»

Мета – екологічна освіта студентів педагогічного коледжу, як майбутніх вчителів та вихователів, які за посадовими обов’язками повинні здійснювати та організовувати екологічну освіту та екологічне виховання в школах та д/з. Для досягнення мети необхідно вирішити задачі:

- сформувати чіткі знання законів природи щодо взаємодії та взаємозв’язків всіх компонентів природи;

- формувати поняття про нерозривність зв’язків між природою та людством, як складової частин біосфери, такої ж, як інші живі організми біосфери;

- сприяти екологічному вихованню студентів, формуванню нової екологічної свідомості.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 286 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...