Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Нормування складальних операцій



Нормування технологічних процесів складання відбувається одночасно з розробкою маршрутного та операційного технологічного процесів після попереднього визначення структури та змісту операцій.

При нормуванні визначають норми часу по переходах і на операцію, визначають професію і кваліфікацію складальників. Розцінки визначають за тарифною ставкою, що встановлено для кожного розряду. Потім підраховують затрати часу на складання кожної складальної одиниці і трудомісткість всього складання.

Для серійного виробництва при нормуванні використовують укрупнені нормативи, для масового застосовують розрахунково-аналітичний метод нормування.

Штучний час на складальну операцію масового виробництва розраховують за формулою

де То – основний технологічний час, хвилина;

– допоміжний час, хвилина;

Аобс. – час на обслуговування робочого місця в процентах від

оперативного часу (), хвилина;

– час на відпочинок і особисті потреби в процентах від

оперативного часу, хвилина;

К1 – поправний коефіцієнт на оперативний час, що враховує число

заходів, виконуваних складальником.

Час обслуговування робочого місця встановлюють у залежності від виду складальних робіт в розмірі (2…6) % від оперативного часу, а час на перерви для відпочинку і задоволення природних потреб приймають в розмірі (4…6)% від оперативного часу. При конвеєрному складанні рекомендується встановлювати перерву на 10 хвилин через кожну 1 годину 40 хвилин роботи.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 393 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...