Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Обробка літературних джерел



Вивчення літератури учень повинен почати з глибокого аналізу підручників та нормативних документів з досліджуваної теми.

В бібліотеці необхідно ознайомитись з систематичним каталогом. Далі слід вивчити спеціальну літературу, нормативні і інструктивні матеріали. При виборі літератури необхідно звертати увагу на бібліографічні посилання під час читання книг і журналів по темі курсової роботи. Слід добирати економічну літературу переважно останніх років.

Літературу необхідно вивчати в послідовності від простої, популярної до складної (монографії, теоретичні статті, збірки наукових праць).

Починати слід з загальної і проходити до спеціальної, а потім іноземної літератури.

Працюючи над джерелами, учень повинен виділити основне, розібратися в термінології, записати питання, які виникли у зв'язку з прочитаним.

При підборі літератури необхідно робити виписки з відповідних джерел і давати посилання на них з вказанням сторінки.

В міру накопичування, виписки доцільно систематизувати, щоб швидше орієнтуватись в пошукові потрібного джерела. Виконуючи цю роботу, слід розуміти, що вивчення літератури не зводиться до механічного засвоєння інформації, а є активним процесом творчого засвоєння інформації, направленим на вирішення поставленої задачі.

У роботі слід використовувати ті нормативні матеріали, які нині діють.

В кінці роботи по підбору літератури у її виконавця накопичується картотека, яка дозволяє приступити безпосередньо до написання курсової роботи.

Використана в процесі роботи над курсовою роботою література має бути розташована в певному порядку:

1) Закони Верховної Ради України, Укази Президента, постанови Кабінету Міністрів України;

2) спеціальна література за алфавітом;

3) періодичні видання (журнали, збірники, газети тощо).





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 372 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...