Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Франція



  УНІВЕРСИТЕТИ Й ВИЩІ ШКОЛИ, ЩО ДОРІВНЮЮТЬ УНІВЕРСИТЕТАМ ВИЩІ ШКОЛИ, ЩО НЕ ДОРІВНЮЮТЬ УНІВЕРСИТЕТАМ Інші форми професійної підготовки
Обов’язкове навчання     Професійний ліцей
  Загальноосвітні й технічні ліцеї
 
   
    Колеж Професійний ліцей Інші форми професійної освіти
   
   
     
   
    Перший ступінь середньої освіти
   
   
   
   
  Дошкільна підготовка
 
 
 
             

Обов’язкове шкільне навчання починається з 6 років і триває до 16 років, після чого можна продовжити навчання в колежах (4 роки) і одержати свідоцтво. Після 2 років навчання в колежі можна перейти до системи професійного навчання. Вищі ступені освіти відкривають можливості продовження навчання в університетах і вищих закладах, що їм дорівнюються.

Кількість шкільних днів на рік: початкова освіта – 180, середня освіта – 180. Кількість уроків на тиждень: початкова освіта –26, старша середня школа від – 29,5 до 31,5. Тривалість уроку: початкова освіта – на розсуд учителя, старша середня школа – 55 хв.

Населення: 55,577 млн.

Учні й студенти: 24,80%.

Видатки на освіту з держбюджету: 4,75%.


ГРЕЦІЯ

  УНІВЕРСИТЕТИ ТА ВИЩІ ШКОЛИ, ЩО ЇМ ДОРІВНЮЮТЬ ВИЩІ ШКОЛИ, ЩО НЕ ДОРІВНЮЮТЬ УНІВЕРСИТЕТАМ  
  Підготовчі центри для випускників ліцеїв  
Обов’язкове шкільне навчання     Загально-освітній ліцей класич-ний ліцей зміша-ний ліцей техніч- ний ліцей технічна і професій-на школа проф. підгот. на під-приємстві
   
   
   
    Гімназія
   
   
    Перший ступінь навчання
   
   
   
   
   
    Дошкільна підготовка
   
   

Обов’язкове навчання триває 9 років. Воно складається з 6 років у початковій школі (Demotiko Scholio) і 3 років середньої школи (Gymnasio). Потім здійснюється перехід до старших класів, далі – до вищого ступеня середньої освіти – ліцею (lykeio). За умови, коли учень успішно до визначеного віку (15 років) не завершує нижній ступінь середньої школи, він повинен, згідно із законом, продовжити навчання.

Кількість шкільних днів на рік: початкова освіта – 175, середня освіта – 175. Указана тривалість навчального року в середній школі не включає днів витрачених на екзамени. Кількість уроків на тиждень: початкова освіта – від 23 до 32, старша середня школа: загальний ліцей – 30-32, комплексний ліцей – 32-36, технічний ліцей – 34-36. Тривалість уроку: початкова освіта – 40-45 хв., старша середня школа – 45 хв.

Населення: 10,046 млн.

Учні й студенти: 20,07% усього населення.

Видатки на освіту з держбюджету: 2, 64%.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 1052 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...