Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Слимаки і основні методи боротьби з ними

Слимаки відносяться до класу черевоногих молюсків, мають видовжене веретеновидное нечленістие тіло, покрите шкірою з безліччю спеціальних залоз, що виділяють слиз. При харчуванні слимаки використовують м'язистий язик з роговими зубчиками, що утворюють тертку, за допомогою якої вони соскабливают тканини рослин. Шкодять слимаки в основному ввечері і вночі.

Розмножуються яйцями, які самки відкладають до 800 штук під грудки грунту та каміння. З яєць виходять молоді слимаки, зовні схожі на дорослих особин, але меншого розміру. Особливо шкідливі слимаки в умовах підвищеної вологості грунту і повітря.


1. Грамотне садівництво Краща профілактичний захід проти слимаків. Під ним мається на увазі використання різних методик щодо поліпшення структури грунту, правильний вибір рослин, гігієна саду, залучення птахів, ящірок, жаб, їжаків для природного контролю за шкідниками саду та городу. Також використовується для профілактики грамотна ротація культур і відповідне сусідство рослин. Укріплені за допомогою таких заходів рослини стають більш стійкими до хвороб і нападкам садових шкідників.

2. Фізичні перешкоди.

Для перешкоди пересування слимаків по саду і городу встановлюють спеціальні пристрої, розкидають різні речовини.

Це можуть бути:

пластикові жолоби, наповнені водою, які встановлюються по периметру грядок: слимаки не можуть подолати таку перешкоду;

навколо рослин можна розсипати спеціальної гранульований матеріал. Речовина, з якої складаються гранули, вбирає вологу і слиз, висушуючи таким чином тіла шкідників і перешкоджаючи їх пересуванням;

пастки для шкідників являють собою піалу, вкопанную в землю і наповнену пивом, соком або інший пахучою рідиною. Слимаки будуть туди заповзати, а ваше завдання - регулярно спустошувати ємності від шкідників;

в якості відволікаючого методу можна розкидати близько посадок бадилля рослин або старі листя. Шкідники нападають на ці відходи, а вам залишається тільки збирати слимаків і знищувати в окропі.

3. Електричний контроль за слимаками. Сьогодні в садових центрах є у продажу різні мідні обідки, стрічки або інший матеріал. При контакті слимаків з міддю у них виникає шок і перетинати таку перешкоду вони вже не будуть. Крім мідних продаються різні обідки на батарейках. Їх також використовують для відлякування молюсків.

4. Біологічна боротьба зі слимаками і равликами. Паразитична нематода - це засіб для біологічного контролю над слимаками. Купуєте ці мікроорганізми, розбавляти водою і поливаєте потрібні рослини. І протягом тижня всі слимаки загинуть. Особливо ефективна дія нематоди у вологу погоду.

5. Фіто-контроль за слимаками. Слимаки і равлики намагаються уникати такі пряні рослини, як

часник, лаванда, шавлія, чебрець, лавр і деякі інші. З цих рослин виготовляють настої, відлякують шкідників.

6. Хімічний контроль. До ефективних засобів від слимаків в саду відносяться гранули

метальдегида, які залучають, а потім вбивають цих шкідників. Однак цей препарат небезпечний для людей і домашніх тварин.

7. Якщо полити рослини водним розчином кофеїну він теж допоможе позбутися від цих молюсків.
Ми розглянули кілька способів, як позбутися від слимаків. Вибирайте будь-який з них, і нехай ніякі шкідники не проникають у ваш сад.

Гризуни відносяться до класу ссавців. Вони дуже ненажерливі і швидко розмножуються. Протягом року можуть давати потомство 4-5 разів, народжуючи по 10-12 дитинчат за раз. Найбільш поширеними і шкідливими видами гризунів у наших умовах є різні види щурів і мишей, а також зайці. Влітку гризунам вистачає рослинного корму, і вони можуть пошкоджувати все підряд. Взимку вони не впадають у сплячку і харчуються корою, тонкими гілочками, корінням рослин, а також пошкоджують зберігається сільськогосподарську продукцію.

Серед шкідників є ряд карантинних об'єктів, що найчастіше зустрічаються в імпортної продукції рослинного походження. До них відносяться картопляна міль, каліфорнійська щитівка, чотирьохплямистий зерновка, Капрова жук, західний кукурудзяний жук, тютюнова біло-крилка, томатний листової мінер, шірокохоботний амбарний довгоносик, яблунева муха та ін.

Гризуни на присадибній ділянці – як позбутися або прогнати гризунів з дачі

Дійсно, виведення та знищення щурів на дачі дуже важливо для людини. Насамперед, щури і миші в будинку є рознощиками різної “зарази”, а миші в стінах можуть зіпсувати безліч конструкцій. Крім того, вони чудово себе почувають в лазні, на горищі, в погребі, в курнику і навіть у вуликах. Отже, основні способи – як вивести або позбавитися від мишей, щурів в приватному будинку.

Ефективна боротьба з мишами в приватному будинку

Від того, який саме об’єкт приватних будівель “облюбували” для себе шкідники, залежать можливі заходи:

-застосування хімічних препаратів: з їх допомогою можна вирішити, як боротися з щурами в погребі, запобігаючи порчу домашніх заготовок або вивести щурів у підвалі, звівши до мінімуму можливість пошкодження чорнової підлоги. Але використовувати отруту в приміщеннях з тваринами не можна, пастки і капкани: таким чином можна виконувати знищення гризунів у вуликах. Хоча, якщо мова йде про постійної міграції шкідників, пастки можуть не допомогти, ультразвукові відлякувачі: це і ефективна боротьба з щурами в курнику, і виселення неприємних сусідів з власного будинку, і збереження кабелів, і навіть захист дерев’яного або каркасного будинку від мишей і щурів.

Можна з упевненістю стверджувати, що комплект ультразвукових відлякувачів, розташованих на території ділянки і в будинкових будовах, зуміє позбавити вашу дачу від гризунів. А ось отрути можна використовувати тільки в певних місцях і то вони несуть в собі чималу небезпеку для людини.

Боротьба з гризунами на садовій ділянці

Полівки та інші гризуни є шкідниками не тільки плодових дерев, яблунь, груш, слив і плодових чагарників а й активно знищують коренеплоди, квіти (особливо цибулинні) і зернові культури – не тільки поїдаючи урожай, а й ушкоджуючи кореневу систему рослин. Власне боротьба з щурами і мишами в городі може полягати у використанні таких засобів:

капкани і пастки іншого типу можуть використовуватися в такому заході, як захист саду, тільки в тоді, якщо ви знаєте постійні мишачі стежки або де знаходяться місця їх годування, одним із способів того, як боротися з гризунами в городі, вважається використання отрутохімікатів. Але цей спосіб в більшості випадків не тільки недоцільний, але і не безпечний для людини, найсучаснішим засобом з високою ефективністю для боротьби з гризунами є відлякувачі. Придбання відлякувачів – гуманний спосіб і позбавить вас від необхідності відшукувати трупи тварин. Шкідники просто підуть з некомфортною середовища – навіть у тому випадку, якщо їх багато.


Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 1396 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...