Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Совка люцернова, або льонова



Багатоїдні шкідники

Лучний метелик

Поширений повсюдно, але більшої шкоди завдає у Лісостепу і на півночі степової зони. Гусениця багатоїдна, пошкоджує рослини з 35 родин, особливо буряки, соняшник, кукурудзу, бобові, баштанні та інші культури.

Метелик розміром 18 – 27 мм. Передні крила світлокоричневі з жовтуватобурим малюнком з кількох смужок на зовнішньому краї та світлою плямою посередині.

Яйце 0,8 – 1 мм, плоскоовальне, бруднуватобіле з перламутровим полиском.

Стебловий (кукурудзяний) метелик

В Україні зона значної шкодочинності охоплює лісостепову і північ степової зони, найбільш шкодочинний у західному Лісостепу. Гусениця пошкоджує кукурудзу, коноплю, просо, хміль, соняшник, розвивається на товстостеблих бур’янах.

Метелик розміром 26 – 32 мм, передні крила самця буруватокоричневі з широкою світлою зубчастою смугою вздовж зовнішнього краю і темною плямою біля середини переднього краю; у самки передні крила світліші, біложовті або світлокоричневі.

Совка люцернова, або льонова

Поширена повсюдно. Найбільшої шкоди завдає льону, сої й люцерні, іноді пошкоджує злаки та кукурудзу.

Метелик розміром 30 – 38 мм; передні крила зеленуватосірі з жовтуватим відтінком, посередині мають темну хвилясту перев’язь, велику темну ниркоподібну пляму і невеличку пляму над нею біля переднього краю.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 327 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.01 с)...