Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Право інтелектуальної власності



«Право інтелектуальної власності» – це навчальна дисципліна, змістом якої є правове регулювання відносин у сфері художньої та науково-технічної творчої діяльності людини.

Основною метою викладання навчальної дисципліни «Право інтелектуальної власності» є підготовка до практичної діяльності висококваліфікованих фахівців-правознавців. Цей навчальний курс спрямований на те, щоб допомогти студентам засвоїти теоретичні положення науки права інтелектуальної власності; ознайомити їх із порядком захисту суб’єктивних прав на об’єкти авторського, патентного права, а також засобів індивідуалізації учасників цивільного обігу, товарів та послуг; сформувати у них навички щодо правильного застосування отриманих знань при вирішенні конкретних практичних завдань, а також правильного тлумачення норм законодавства України в сфері інтелектуальної власності.

Предметом навчальної дисципліни є положення науки права інтелектуальної власності в Україні, норми цивільного законодавства України і практика їх застосування.

Студент повинен:

знати:

- суть цивільно-правових категорій в сфері права інтелектуальної власності; зміст цивільно-правових інститутів авторського, патентного права, а також засобів індивідуалізації учасників цивільного обігу, товарів та послуг, об’єктивні закономірності їх розвитку;

- систему законодавства України в сфері права інтелектуальної власності;

- зміст норм права інтелектуальної власності;

- стан основних проблем науки права інтелектуальної власності в Україні.

уміти:

- використовувати положення науки права інтелектуальної власності в Україні для вирішення професійних завдань;

- знаходити необхідні норми цивільного законодавства України в сфері інтелектуальної власності, правильно тлумачити їх і застосовувати на практиці;

- аргументувати власну точку зору щодо прийнятого в конкретній ситуації рішення;

- а також складати необхідні цивільно-процесуальні документи з метою захисту права інтелектуальної власності (позовну заяву, апеляційну скаргу тощо).

Основною нормативною базою курсу є: Конституція України, Цивільний кодекс України, Цивільний процесуальний кодекс України, Закон України «Про авторське право та суміжні права», Закон України «Про охорону прав на винаходи та корисні моделі», Закон України Про охорону прав на промислові зразки», Закон України «Про охорону прав на сорти рослин», Закон України «Про охорону прав на топографії інтегральних мікросхем», Закон України «Про охорону прав на знаки для товарів та послуг», інші закони та підзаконні нормативно-правові акти.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 193 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...