Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Нотаріат України



Дисципліна «Нотаріат в Україні» включає питання, які стосуються поняття нотаріату та його основних принципів, предмету, методу його правового регулювання, а також підготовки, вчинення та наслідків нотаріальних дій, у тому числі з особливостями для деяких категорій фізичних та юридичних осіб. Основними формами вивчення курсу «Нотаріат в Україні» є лекції, семінарські й практичні заняття.

Метою курсу є розгляд теоретичних та практичних питань діяльності нотаріату в системі права України. Програма підготована з урахуванням положень чинного законодавства України в обсязі, необхідному для опанування студентами основних положень підготовки і вчинення нотаріальних дій з врахуванням знань студентів з цивільного права та інших пройдених курсів.

Вирішення практичних завдань з діяльності нотаріату надасть можливість студентам освоїти застосування законодавства, усвідомити рівень правового регулювання у сфері вчинення нотаріальних дій.

В результаті вивчення дисципліни «Нотаріат України» студенти повинні:

знати:

– ключові поняття та визначення;

– організаційно-правову основу нотаріату України;

– суть нотаріального процесу та види нотаріальних проваджень;

– норми чинного законодавства, які стосуються підготовки, вчинення та правових наслідків нотаріальних дій;

уміти:

– користуватися нормативно-правовими актами;

– формулювати власні висновки та пропозиції з правових питань;

– обґрунтовувати та відстоювати власну позицію, спираючись на здобуті теоретичні знання;

– застосовувати чинні норми права в процесі практичної діяльності за спеціальністю.

В процесі самостійного вивчення даних тем і підготовки до заняття студенти повинні ретельно ознайомитися Конституцією України, Законом України «Про нотаріат», Наказами Міністерства юстиції України: Про затвердження Положення про вимоги до робочого місця (контори) приватного нотаріуса та здійснення контролю за організацією нотаріальної діяльності від 23 березня 2011 р. № 888/5; Про затвердження Порядку вчинення нотаріальних дій посадовими особами органів місцевого самоврядування від 11 листопада 2011 р. № 3306/5; Про затвердження Правил професійної етики нотаріусів України від 04 жовтня 2013 р. № 2104/5; Про затвердження Програми стажування громадян України в державних нотаріальних конторах або у приватних нотаріусів від 07 липня 2011 р. № 1812/5 та ін..





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 361 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...