Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Задачі для розв’язання



Задача 5.1 За даними таблиці 4.1 (дані в тис.грн.) обчислити обсяг товарної, валової та реалізованої продукції підприємства, валовий та внутрізаводський обороти.

Залишки готової продукції на складі підприємства: на початок року – 745 тис.грн, на кінець року – 315 тис.грн.

Таблиця 4.1 – Вихідні дані для розрахунків

    Цех-виготовлювач продукції   Цех-споживач продукції Відпуск продукції на сторону Залишок незавершеного виробництва
Ливарний Коваль-ський Механіч-ний Складаль-ний Ремонтно-механічний Інструментальний Всього На початок року На кінець року
Ливарний -     -            
Ковальський - -   - -          
Механічний - - -              
Складальний - - - - - - -      
Ремонтно-механічний           -          
Інструмента-льний             -        

Задача 5.2 Обсяг валової продукції підприємства в оптових цінах становить 7,5 млн грн, у тому числі вартість основних матеріалів, використаних для виготовлення продукції, – 2,5 млн грн, купованих напівфабрикатів і комплектуючих виробів – 1,5 млн грн, амортизаційні відрахування – 0,515 млн грн. Обчислити обсяг чистої та умовно-чистої продукції підприємства.

Задача 5.3 Основними цехами підприємства вироблено готової продукції за звітний місяць на суму 23660 тис. грн, виконано робіт промислового характеру на замовлення зі сторони на суму 5380тис. грн і непромислових господарств свого підприємства на суму 3458 тис. грн.

Електростанція підприємства виробила електроенергії на 8159 тис. грн, із яких було вжито на промислово-виробничі потреби підприємства 6,1тис. грн, а решта відпущена на потреби робочого селища.

Ремонтно-механічним цехом виконано робіт на замовлення інших підприємств на суму 16100 тис. грн. Залишок незавершеного виробництва на початок місяця склав 7985тис. грн, на кінець - 8641 тис. грн. Визначити обсяг товарної і валової продукції, валовий оборот.

Тема 6. Планування діяльності підприємства

1. Державне економічне регулювання діяльності суб’єктів господарювання.

2. Методологічні основи планування, його принципи.

3. Система планів підприємства.

4. Стратегія розвитку підприємства на основі бізнес-планування.

5. Тактичне та оперативне планування діяльності підприємства.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 445 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...