Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 1. Основи побудови фінансового обліку. до самостійної роботи студентів



Методичні вказівки

до самостійної роботи студентів

з дисципліни: „Фінансовий облік”

спеціальності 5.03050901 „Бухгалтерський облік”

Розробив викладач

Псьота В.О.

Новоград-Волинський

Вступ

Початок нового тисячоліття виявився для бухгалтерів зірковим часом. З 1 січня 2000 року набрав чинності Закон про бухгалтерський облік та фінансову звітність, і підприємства України почали застосовувати нові вимоги до системи бухгалтерського обліку та звітності, а отже їх зацікавленість у бухгалтерах зросла. Такі зміни були пов’язані з приведенням національної системи бухгалтерського обліку у відповідність з вимогами ринкової економіки та міжнародних стандартів бухгалтерського обліку. Проте роботодавці почали висувати більш серйозні вимоги до бухгалтерів: сучасний бухгалтер повинен мати вищу освіту; досконало знати податковий облік; вміти працювати з комп’ютером та бухгалтерськими програмами; швидко та легко орієнтуватися в нормативних документах. Тому основною метою складання даних методичних рекомендацій є навчити студента знаходити необхідну інформацію щодо ведення обліку і звітності з першоджерела – нормативних документів. Придбані навички під час навчання потрібні майбутньому бухгалтеру в практичній роботі на підприємстві, адже сучасний бухгалтер повинен постійно удосконалюватись в професійному розвитку, стежити за змінами в законодавстві, які відбуваються щоденно, що пов’язано з розвитком економіки та удосконаленням бухгалтерського обліку в Україні.

Збірник складено відповідно до вимог галузевого стандарту вищої освіти освітньо-професійної програми підготовки молодшого спеціаліста напряму 05010 „Економіка підприємства” та переліком дисциплін 5.03050901 „Бухгалтерський облік” і зокрема дисципліни „Фінансовий облік”. До кожної теми, що вивчається згідно навчального плану, рекомендуються нормативні документи що регулюють певні питання на які студенти повинні дати відповіді після вивчення того чи іншого закону, постанови, інструкції, положення. Самостійна робота згідно даних методичних вказівок допоможе студенту підготуватись до написання курсової роботи, яка є підсумком самостійної роботи студента при вивченні дисципліни „Фінансовий облік”

Завдання для самостійної роботи (190 години)

Тема 1. Основи побудови фінансового обліку

(10 годин)

План

1. Моделі бухгалтерського обліку.

2. Міжнародні стандарти бухгалтерського обліку.

3. Облікова політика підприємства.

4. Техніка здійснення облікової політики підприємства.





Дата публикования: 2015-04-06; Прочитано: 222 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...