Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вправи різної інтенсивності



До вправ малої інтенсивності відносять рухи невеликих м’язових груп, що виконуються переважно у повільному темпі, статичні дихальні вправи і вправи на розслаблення м’язів. Фізіологічні зрушення при виконанні цих вправ незначні.

У вправах помірної інтенсивності залучають до роботи середні і великі м’язові групи кінцівок, тулуба, застосовують динамічні дихальні вправи, ходьбу в повільному і середньому темпі, малорухливі ігри. При цьому фізіологічні параметри серцево-судинної та дихальної систем відновлюються до стану норми через 5 – 7 хв.

Вправи великої інтенсивності змушують працювати велику кількість м’язових груп і виконуються вони у середньому і швидкому темпі. Це, в першу чергу, гімнастичні вправи на приладах, з медицинболами, швидка ходьба, біг, рухові і спортивні ігри та інші. Після виконання цих вправ тривалість відновного періоду у показниках ЧСС, артеріального тиску, легеневої вентиляції становить понад 10 хв.

Вправи максимальної інтенсивності характеризуються одночасною роботою великої кількості м’язів, яка виконується у швидкому темпі, що викликає істотні зміни у діяльності серцево-судинної і дихальної систем, обміну речовин. Ці вправи переважно використовуються у реабілітації спортсменів.

ВИСНОВОК:

Таким чином, методика ЛФК визначається завданнями, що ставляться перед цим методом лікування та засобами і формами ЛФК, що добираються для їх вирішення на етапах реабілітації. Методика може видозмінюватись залежно від загального стану хворого, перебігу захворювання, рухового режиму, відповідних реакцій організму на фізичне навантаження, що поступово збільшується. Методика ЛФК передбачає застосування вправ малої, помірної, великої і максимальної інтенсивності, що залежить від рухового режиму, періоду використання ЛФК на етапах реабілітації.

КОНТРОЛЬНІ ПИТАННЯ:

1. Методика застосування лікувальної фізичної культури?

2. Перерахуйте вправи різної інтенсивності?

3. Які вправи відносять до вправ малої інтенсивності?

4. Вправи помірної інтенсивності?

5. Які вправи відносяться до вправ великої інтенсивності?

6. Як характеризуються вправи максимальної інтенсивності?

СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ:

1. Лікувальна фізична культура: Підручник / В.С. Соколовський, Н.О. Романова, О.Г. Юшковська. – Одеса: Одес. держ. мед. ун-т, 2005. – 234 с. – (Б-ка студента-медика).

2. Медицинская реабилитация больных сердечно-сосудистыми заболеваниями /В.Н. Дзяк, И.И. Крижановская, З.К. Алексеенко и др. – 2-е изд. – Киев: Здоров’я, 1976 – 208 с.

3. Мурза В.П. Психолого-фізична реабілітація. Підручник для студентів Вузів. Київ: видавництво «Олан», 2005 – 608 с.

4. Мурза В.П. Фізична реабілітація. Начальний посібник. – Київ: Олан, 2004.

5. Мухін В.М. Фізична реабілітація. – Київ: Олімпійська література, 2000.

6. Физическая реабилитация. Под редакцией профессора С.Н. Попович. Феникс, Ростов-на-Дону, 2006. – 608 с.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 1521 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...